Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka zagrebačke gradske uprave

Ukida se mjera 'roditelj odgojitelj': Naknada drastično smanjena, korisnici imaju dvije opcije

Zagreb: Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec održali konferenciju za medije
Zeljko Hladika/PIXSELL
05.11.2021.
u 14:31

Gradska uprava ovom će mjerom uštedjeti 300 milijuna kuna. Na mjeru roditelja odgojitelja od 2016. do sada utrošeno je 1, 8 milijardi kuna.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec na konferenciji za novinare predstavila je danas prijedlog izmjena odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja.

Nakon ove odluke korisnici izlaze iz mjere kada dijete navrši sedam godina, a do sada je to bilo do 15 godina. Korisnicima kojima je dijete već navršilo sedam godina novčana potpora prestaje s 1. svibnjem 2022. , ali im se otvara mogućnost zaposlenja odmah po stupanju odluke na snagu.

Korisnicima kojima je dijete mlađe od sedam godina od 1. svibnja 2022. mjesečna se naknada smanjuje na 1000 kuna s dosadašnjih 4850 kuna, ali im se također otvara mogućnost zaposlenja nakon stupanja odluke na snagu, kao i mogućnost upisa djece u dobi od tri do šest godina u vrtić

Gradska uprava ovom će mjerom uštedjeti oko 320 milijuna kuna. Na mjeru "roditelj odgojitelj" od 2016. do sada utrošeno je 1, 8 milijardi kuna.

Uskoro opširnije...

Komentara 153

FA
Farsa
14:43 05.11.2021.

Može li netko od novinara doći do odgovora u Poglavarstvu Grada Zagreba, koliko se godišnje uplaćuje udrugama i plaća li se i udruga gdje je zaposlena supruga gradonačelnika? O kojim se iznosima radi na godišnjoj razini i koliko im je isplaćeno u prethodnom desetljeću?

BI
billynik
15:47 05.11.2021.

Što je zagrepčani, sad šutite, što ste tražili to ste dobili.

Avatar crikva
crikva
15:46 05.11.2021.

E moji Purgeri, malo jace ste se zeznuli sa ovima zelembacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije