Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osebujno pismo

Župan Koren ministru Zmajloviću: Tužit ću Vas premijeru!

Foto: Pixsell
04.02.2014.
u 08:00

Uvrijeđen što ga nije primio u petak na dogovoreni sastanak, župan Koprivničko-križevačke županije izvrijeđao je ministra zaštite okoliša

Uvrijeđen time što ga ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović (SDP) u petak nije primio na dogovoreni sastanak, opravdavši se bolešću, koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) jučer mu je poslao pismo koje, blago rečeno, odstupa od uobičajene korespondencije između župana i ministara.

‘Politička komponenta’

Župan Koren je pismo proslijedio i medijima. Donosimo ga u cijelosti.

“Gospodine ministre, (ne mogu izgovoriti niti napisati riječ ‘poštovani’, jer sam se uvjerio da niti Vi mene ne poštujete)! Vjerojatno Vam ne moram posebno elaborirati koliko sam nezadovoljan i ljutit (riječ ‘razočaran’ Vi i vaše ponašanje ne zaslužuje) Vašim postupkom kada ste, nakon tri moja uporna traženja za prijemom kod Vas i zakazanog termina u petak 31.1., taj susret eskivirali i ne primili me, opravdavši to putem Vašeg zamjenika i ostalih suradnika bolešću.

Taj susret je, po mojoj ocjeni, bio od velikog značaja za realizaciju projekta ‘Piškornica’, jednog od rijetkih kojim se država Hrvatska može predstaviti EU-u u smislu korištenja sredstava njenih fondova.Susret je trebao, uz tehničku komponentu, koju smo apsolvirali s Vašim zamjenikom Dokozom, kojem se zahvaljujem na kooperativnosti, imati i onu političku, koja se ne može riješiti a da mi u tome sudjelujemo.Znate da je projekt opterećen mnogim problemima vezanim uz pregovore s Gradom Koprivnicom, a kulminacija je nastala izdavanjem Rješenja o poništenju Rješenja Koprivničko-križevačke županije i davanjem privremene dozvole ‘Komunalcu’ Koprivnica za obavljanje djelatnosti. To Vaše rješenje potpuno je nezakonito i o tome sam htio s Vama razgovarati i pronaći rješenje.

‘Znao sam...’

Nažalost, Vi ste, ne znam kome se i zbog čega pokušavši dokazati, taj susret izbjegli na jedan tako političko nezreli način. To kažem zato, znajući da čovjek zaista može biti bolestan (i sam sam kod Vas došao bolestan i pod temperaturom), jer sam ja već unaprijed znao da me Vi nećete primiti, s obzirom na to da se je jedan visokopozicionirani mladi pripadnik Vaše stranke slavodobitno time hvalio dan ranije, znajući valjda da ćete Vi oboljeti.Mogao bih još provjeriti informaciju da ste, nakon mojeg odlaska iz Ministarstva, Vi ipak tamo došli, ali jednostavno ne želim, jer nemam vremena za takve dječje igre. Želim Vam samo reći da sam, nakon ovog našeg neuspjelog susreta, pokrenuo sve moguće pravne radnje u cilju zaštite zakonitosti, kao i da o svemu namjeravam obavijestiti potpredsjednika Vlade, g. Branka Grčića, pa i samog premijera.Što se mene tiče, ja sam našu korespodenciju završio i nemam potrebe s Vama se više nalaziti. Ukoliko Vas, pak, spopadne bilo kakva boleština, ja Vam želim brzo ozdravljenje.” - zaključio je cinično Koren, koji često piše raznim ministrima i ministarstvima.

>> Predsjednik HSS-a Hrg i župan Koren doživjeli prometnu nesreću

Komentara 3

DU
Deleted user
08:38 04.02.2014.

Kaj god! Kaj si taj županski Koren Darkec zamišlja! Pa taj ministarski Zmajlović Miško neučinkovit je i "samozatajan" toliko da ga čovjek jednostavno nema za što optužiti ni tužiti. Sav njegov prinos upravljanju Hrvatskom jest ona slavna rečenica koju je naveo u svom životopisu da je kao tinjedžer volio ispijati pivo u parku. Molim vas lijepo, po kojem zakonu je to kažnjivo djelo?! Pa kakva onda tužba spopada toga "seljaka " Korena!

YO
yocko
13:31 04.02.2014.

Se vas bom tojžil,hik,hik.

DU
Deleted user
14:24 04.02.2014.

ccccc... prepuštuvani g.Šlabek, novinar postoji zato da prenosi vijesti, nikako da se priklanja bilo kojoj strani... a ovdje je više nego očito.... razmislite o tome... za početak.. hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije