Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borimo se za pravo na život

Zelenski: Zapad dijeli odgovornost s Rusijom, kapitulacija ne dolazi u obzir

Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
08.03.2022.
u 12:56

- Možemo razgovarati i pronaći kompromis o tome kako će ovi teritoriji nastaviti živjeti - rekao je ukrajinski predsjednik

Dok su Rusi krivi za ubojstva, odgovornost dijele i oni koji 13 dana u svojim zapadnim uredima ne mogu odobriti očito potrebnu odluku, koji nisu spasili naše gradove od ovih bombi i projektila - kritizirao je Zapad ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u novoj videoporuci koji je objavio na svoj Facebook profilu.

- Ako svijet ostane po strani, izgubit će zauvijek sam sebe. Jer postoje bezuvjetne vrijednosti, za sve su jednake, a prije svega, to je život. Pravo na život za svakoga. Upravo za to se borimo u Ukrajini. Upravo to nam žele oduzeti ovi slabi okupatori. To je ono što svijet mora zaštititi - rekao je Zelenski koji je spreman na kompromis s Rusijom oko Krima i Donbasa, ali na kapitulaciju ne pristaje.

- Možemo razgovarati i pronaći kompromis o tome kako će ovi teritoriji nastaviti živjeti - rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski za ABC. Također je "ohladio" od svoga stava o ulasku u NATO.

Predsjednik je potresen vijesti da je u ukrajinskom gradu Mariupolju koji je pod opsadom i danima nema vodu, struju ili grijanje, od dehidracije umrlo dijete.

- 2022., od dehidracije - naglasio je Zelenski u video obraćanju. Humanitarnu krizu ukrajinskih gradova usporedio je s krizom nacističke invazije tijekom Drugog svjetskog rata.

VIDEO Priča pravog heroja: U Slovačku stigao potpuno sam. Imao samo ispisan broj mobitela na ruci. 

Komentara 3

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
16:04 08.03.2022.

E moj Zeleni...

KO
KoToTamoPeva
13:51 08.03.2022.

pravi glumac i influencer, moderni dečko..

RE
realisticki
13:34 08.03.2022.

Kada se ovaj profesionalni huškać makne sa političke scene, sve će se riješiti, a njega ćemo se sijećati kao osobu koja je skoro prouzročila III svijetski rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije