Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROZD I REFORMA:

'Zdravstveni odgoj i dalje promiče ideologiju lošu za mlade'

kristina pavlović,ladislav ilčić (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
28.10.2013.
u 13:19

"Očito je da program i dalje promiče negativni, bezvrijednosni i tehnicistički pristup spolnosti"

Udruge GROZD i Reforma najavile su ponovno podnošenje Prijedloga za ocjenu ustavnosti zdravstvenog odgoja jer Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ne želi objaviti sva očitovanja sudionika u javnoj raspravi o odgoju, a što je zakonski dužno učiniti.

"Ministarstvo jasno potvrđuje da nije provelo javnu raspravu, odnosno da nije zadovoljilo ni taj zahtjev Ustavnog suda. Vjerujemo da je razlog neobjavljivanja rezultata javne rasprave taj što se, prema našim saznanjima, velika većina sudionika u javnoj raspravi usprotivila ovakvom 4. modulu i zatražila mogućnost izbora programa zdravstvenog odgoja", poručuju iz udruga koje su danas na Preradovićevu trgu u Zagrebu održale konferenciju za medije.

"Stručni tim naše udruge napravio je analizu 4. modula ovogodišnjeg programa. Očito je da program i dalje promiče negativni, bezvrijednosni i tehnicistički pristup spolnosti te nameće ideologiju za koju se u svijetu pokazalo da donosi loše posljedice za zdravlje mladih", dodaje se.

>> Ilčić: Ni novi spolni odgoj nije dobar, opet ćemo na Ustavni sud

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije