Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKA GLASNOGOVORNICA

Zaharova: Život se vratio u normalu u oslobođenim dijelovima Ukrajine; Spomenula i Jugoslaviju

FILE PHOTO: Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova speaks during the annual news conference of Foreign Minister Sergei Lavrov in Moscow
Foto: POOL/REUTERS
1/2
24.03.2022.
u 17:03

Poručila je i kako se nadaju da će Kijev što prije shvatiti važnost ''mirnog rješenja'' za problem demilitarizacije i denacifikacije te stavljanja Ukrajine u neutralan položaj

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na današnjem je brifingu izjavila kako sve vojne operacije u Ukrajini ''idu po planu''. 

''Danas je točno mjesec dana od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Sve ide po planu, a ciljevi vlade bit će i postignuti'', poručila je.

''Život se na teritorijima oslobođenim od nacionalista vraća u normalu'', dodala je, a njene riječi s konferencije prenilo ministarstvo vanjskih poslova u Rusiji.

 Poručila je i kako se nadaju da će Kijev što prije shvatiti važnost ''mirnog rješenja'' za problem demilitarizacije i denacifikacije te stavljanja Ukrajine u neutralan položaj. 

''Što prije to kijevski režim shvati, to će ova specijalna vojna operacija završiti'', kazala je. 

Optužila je i NATO ZA uništavanje europske sigurnosti devedesetih.

''NATO je prije 23 godine pokrenuo agresiju nad Jugoslavijom, europskom zemljom koja je članica UN-a i ostalih multilateralnih plaftormi. Tada je Zapad vlastitim rukama uništio temelje poslijeratne europske sigurnosti'', kazala je. 

''A cilj današnjeg financijskog i ekonomskog rata pokrenutog protiv Rusije je uništiti našu ekonomiju i potkopati dobrobit građana'', dodala je. 

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Biden na sastanku u Bruxellesu: 'Branit ćemo i štititi svaki centimetar teritorija NATO-a'

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Mudlin
Mudlin
23:05 24.03.2022.

Trofaznjača. Klasika. Ljadro za sva vremena.

DU
Deleted user
17:18 24.03.2022.

rekli bi naši stari,mala puca od pameti

Avatar Alien
Alien
22:44 24.03.2022.

Ovo postaje zanimljivo i opasno istovremeno. Dakle, kada su Rusi rekli da su ugroženi i da se moraju odbraniti pa su napali Ukrajinu svi su skočili kao, kako to da se branite na Ukrajinskom teritoriju. Sada Ameri šalju 40000 vojnika na istočne granice i govore da će braniti svaki centimetar NATO-a. Hoće li ga i oni branitu u Ukrajini jer nijedna NATO članica nije napadnuta baš kao što ni Ruski teritorij nije bio napadnut....ili je po srijedi opet ona poslovica iz Rimskog carstva "što je dozvoljeno Jupiteru nije dozvoljeno volu" pa se za rauliku od Rusa, Ameri smiju braniti izvan svoje države kao što to čine zadnjih 70-ak g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije