Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK DAO INTERVJU

Vučić otkrio detalje razgovora s Putinom: 'Dugo se poznajemo. Neću prihvatiti da ga zovu Hitlerom i luđakom'

Beograd: Aleksandar Vučić sastao se s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Guerinijem
Foto: Milos Tesic
1/3
08.04.2022.
u 07:24

Srbija je na Općoj skupštini UN-a glasala za rezoluciju kojom se Rusija izbacuje iz Vijeća za ljudska prava, za što je rekao da je bio velik pritisak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je svoj prvi intervju za RTS nakon pobjede u prvom krugu predsjedničkih izbora.

S Putinom je dugo razgovarao, kazao je, a glavne teme bile su plin, nafta te situacija u Ukrajini. 

– Dugo se poznajemo i ja neću i ne mogu prihvatiti to što ga nazivaju Hitlerom ili luđakom i histerikom. On to nije, on je stabilan i racionalan. Drugo je slažete li se vi sa svim konstatacijama. Htio me informirati oko situacije o Ukrajini – objasnio je Vučić.

– Rekao sam mu da mi ne mora govoriti da sam ja predstavnik i predsjednik male zemlje koja ne misli da bi trebala odlučivati ​​o sudbini svijeta, jer mi smo mala, napadnuta država koja zna za sankcije – kazao je. 

– Postigli smo suglasnost i to je važno za Srbiju. Rekao mi je da situacija u Ukrajini ide po njegovu planu – objasnio je.

Istaknuo je da je Srbija u nemogućem položaju

– Mi smo vojno, ali ne politički, neutralna država, mi smo na europskom putu – kazao je. 

Srbija je na Općoj skupštini UN-a glasovala za rezoluciju kojom se Rusija izbacuje iz Vijeća za ljudska prava, za što je rekao da je bio velik pritisak. 

– Ne možete shvatiti koliki je bezobrazluk onih koji prijete ovoj zemlji, a suština je da oni žele slomiti slobodarski duh Srbije i sposobnost samostalnog odlučivanja. Vjerujte da je to nemoguća pozicija, a mi i dalje držimo i čuvamo svoju državu, a investitori nam se još najavljuju – dodao je. 

>> VIDEO Vučić je nakon pobjede na izborima dobio tortu u obliku hladnjaka iz kojeg on izlazi

Komentara 67

CR
crocro
07:40 08.04.2022.

Vučić je na dugo i naširoko razgovarao s Vučićem. Pa naravno, kada Putin više iz cijeloga svijeta nema s kime razgovarati jer ga svi ignoriraju i ne žele kao sugovornika koji je donio odluku izvesti agresiju na samostalnu i suverenu državu. Sjedenje na dvije stolice, Vučiću neće još dugo trajati. EU treba obustaviti pregovore o članstvu u EU, treba prekinuti gospodarske veze i uvesti sankcije po stupnjevima. Samo tako bi se srbiji pokazalo da ako želi pripadati Europi, da se već sada tako treba ponašati a ne težiti prema Rusiji koju većina svijeta izolira zbog agresivnog ponašanja. Kada bi srbija dobila sankcije i izolaciju od EU, tek tada bi i srpski narod padajući na koljena uvidio koliko je bilo njihovo izborno sljepilo. A k tome bi EU s europske bauštele trebala poslati u srbiju sve njihove državljane pa neka ih srbija šalje na bauštelu u majčicu Rusiju. A ne sisati nopvac iz kase EU a raditi na korist agresorske zemlje.

DU
Deleted user
08:11 08.04.2022.

Ratni huškač podržava ratnog zločinca.

Avatar Django
Django
08:20 08.04.2022.

“…..jer mi smo mala i napadnuta država…”. Bome, napalo vas opasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije