Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DHMZ IZDAO UPOZORENJE

VIDEO Kiša potopila Rijeku: Centar grada pliva u vodi, popustio krov gimnazije

Riječka Fiumara nakon obilne kiše potpuno potopljena, automobili ostali zarobljeni u vodi
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/18
28.09.2022.
u 22:12

Meteorološka stranica RiMeteo objavila je kako je u periodu od 18 do 20 sati palo 133 milimetra kiše

Jaka kiša koja je danas poslijepodne pala u Rijeci uzrokovala je veća oštećenja, a ulice grada su potopljene. Meteorološka stranica RiMeteo objavila je kako je u periodu od 18 do 20 sati palo 133 milimetra kiše. 

Ceste su u potpunosti poplavljene zbog čega je promet izrazito otežan. U nekim zgradama u centru poplavljeni su ulazi, a čini se kako je kiša oštetila i zgradu Prve riječne hrvatske gimnazije. 

Kako doznaje Fiuman, roditelji učenika koji pohađaju tu školu kazali su kako je krov gimnazije popustio te je došlo do prodora vode, a učenici su poslani svojim kućama.

- Žbuka na plafonu jedne učionice se odlomila uslijed prodora vode kroz vertikalu - javili su iz Primorsko-goranske županije. 

 

Prava drama događala se u ulici koja vodi prema Školjiću, samom centru grada.

- To je Ulica Franje Račkog, nizbrdo se spušta do centra grada. Čovjek je hodao i kako je nizbrdica, voda ga je povukla. Kotrljao se niz ulicu pedesetak metara pod navalom vodene bujice i zaustavio pod kombijem. Kad se pokušao ustati, bujica ga je povlačila pod kombi -  rekla je čitateljica za dnevnik.hr. 

- Tada je prišao još jedan čovjek koji ga je izvlačio desetak minuta. Vidjeli smo što se događa i zvali smo hitnu i vatrogasce, ne znam je li čovjek ozlijeđen - dodala je. 

Kako javlja Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, Županijski centar zaprimio je brojne zahtjeve za ispumpavanjem vode, a zatvoren je promet i u Ulicama Franje Račkog, Školjić te Fiumara. 

''Poplavljeni su mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi u gradu. Zbog poplavljene zgrade PU primorsko-goranske na terenu su pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji će pumpama pokušati ispumpati vodu. Na terenu su sve žurne službe'', javlja Ravnateljstvo.

Osim toga, zatvorena je i cesta koja vodi iz Gerova prema Hribu, a uz samu cestu došlo je do odrona zemlje.

Za gotovo cijelu obalu danas je DHMZ izdao žuto upozorenje zbog mjestimice jakog juga i grmljavinskog nevremena. Osim toga, za sutra je na području cijele Hrvatske izdan žuti alarm zbog grmljavine i pljuskova, a na području Istre, Rijeke, Kvarnera i Gospića očekuje se obilna kiša te su moguće poplave. 

Foto: DHMZ

''Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše. Najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, a u sjeverozapadnim područjima okrenut će na sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren i jak južni vjetar i jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najniža temperatura na kopnu od 9 do 14, na Jadranu od 14 na sjevernom do 20 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, no u središnjim i gorskim predjelima niža, između 15 i 20 °C'', prognozira DHMZ.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
komentant
23:05 28.09.2022.

Eto prilike i razloga da razmislite , što je radio Vojko O. proteklih više od 30 godina. Mislim na ulaganja, vjerojatno da je odvodnja još iz doba Austrougarske. Važno da je nasro zvijezdu na najveću zgradu u Rijeci, zato je novca bilo a za obnovu odvodnje nema.

ZV
zvezdomor
07:17 29.09.2022.

Eto opet grah izazvao globalno analno zagrijavanje i otopio sve riječke ledenjake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije