Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme

Snijeg otežava vožnju, u tunelu Sveti Rok ograničenje 40 km/h. Sutra stižu ozbiljni minusi

Foto: Screenshot/HAK
1/2
21.01.2019.
u 07:56

Najniža temperatura zraka u utorak će se kretati od -7 do -2°C, a na Jadranu od 1 na sjevernom do 8°C na južnom dijelu

Vremenski uvjeti danas otežavaju promet na nekim cestama u Hrvatskoj, a uvedena su i ograničenja na dionicama nekih autocesta.

Kako javlja HAK, na dionici autoceste A1 između čvora Gornja Ploča i južnog ulaza u tunel Sveti Rok zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine na 40 km/h, a od tunela Sveti Rok do tunela Ledenik ograničenje brzine je 60 km/h. Na dionici autoceste A1 tunel Sveti Rok – prolaz Vučipolje zbog jakog vjetra promet se odvija uz ograničenje brzine 60 km/h. 

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je izdana zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici. Zbog niskih je jutarnjih temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme, upozorava HAK.

U Hrvatskoj će danas prevladavati oblačno vrijeme, slab snijeg, češći prema kraju dana, padat će mjestimice u gorju i Slavoniji, dok će na Jadranu, ponajprije u Dalmaciji, biti kiše ili pljuskova, vremenska je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda. U Istri i u središnjim predjelima uglavnom će biti bez oborina. U Zagrebu pretežno oblačno te uglavnom bez oborine.

Vjetar će većinom biti slab, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a drugdje jugo i istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između -2 i 3°C, a na Jadranu 7 i 12°C.

Sutra će u Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblačno, a u Slavoniji i u gorskim predjelima povremeno će padati snijeg koji je do kraja dana moguć i u središnjim predjelima. U Dalmaciji će opet biti kiše ili pljuskova, dok će na sjevernom Jadranu biti uglavnom suho uz promjenljivu naoblaku. U Zagrebu će biti umjereno i pretežno oblačno, a do kraja dana može pasti i malo snijega.

Na sjevernom i srednjem Jadranu očekuje se jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a drugdje istočnjak i jugo mjestimice i vrlo jako. 

Najniža temperatura zraka u utorak će se kretati od -7 do -2°C, a na Jadranu od 1 na sjevernom do 8°C na južnom dijelu. Najviša dnevna od -3 do 2°C, a na Jadranu uglavnom od 7 do 11°C.

Pogledajte i video - kako očistiti auto kad na njega padne dva metra snijega:

Ključne riječi

Komentara 2

BA
bazinga
08:19 21.01.2019.

Prije će doći demokracija neg što će past taj vaš snijeg

ZA
Zagorec101
18:47 21.01.2019.

odličan naslov u tunelu pada snjeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije