Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skoko i Macan komentiraju

'Plenković ima komotnu situaciju. Škoro je ispao, a Grabar-Kitarović je u drugom krugu'

Iva Puljić-Šego, Božo Skoko i Krešimir Macan
Foto: VL
1/6
23.12.2019.
u 12:07

Skoko ističe da Grabar-Kitarović mora pridobiti i one birače kojima se ne sviđa ovaj HDZ, što znači da će se trebati blago distancirati od HDZ-a, a s druge strane ta ista HDZ-ova infrastruktura mora joj odraditi posao

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović idu u drugi krug predsjedničkih izbora, a Miroslav Škoro završio je na trećem mjestu, pokazali su rezultati jučer održanog prvog kruga.

Izborne rezultate i mogući ishod drugog kruga koji se održava za dva tjedna danas su u studiju Večernjeg lista komentirali stručnjaci Krešimir Macan i Božo Skoko.

Kome će ići bazen Škorinih birača? Je li riječ samo o matematici, ili i o psihologiji, pitala je Iva Puljić-Šego.

Skoko smatra da je matematički Grabar-Kitarović u prednosti jer Škorino biračko tijelo dijeli slične vrijednosti, ali treba imati na umu da su neki birači glasali za Škoru iz protesta protiv HDZ-a.

- Vrlo je izvjesno da će dobar dio njih preskočiti izbore - rekao je Skoko, dodajući da taj emotivni faktor ide u korist Milanoviću.

Skoko ističe da Grabar-Kitarović mora pridobiti i one birače kojima se ne sviđa ovaj HDZ, što znači da će se trebati blago distancirati od HDZ-a, a s druge strane ta ista HDZ-ova infrastruktura mora joj odraditi posao.

Skoko kaže da Milanović ima nezahvalnu situaciju jer nas mora uvjeriti da će napraviti iskorak za Hrvatsku sa zanemarivim predsjedničkim ovlastima, a to nije uspio kao premijer, kad je imao sve ovlasti.

Macan je uvjeren da će prve ankete pokazati da je favorit Milanović, za kojeg je rekao da nije bio najbolji premijer.

- Zaletjet će se i imat će podršku javnosti. On je zasad puno smireniji, ne antagonizira drugu stranu - uvjeren je Macan.

Skoko i Macan složili su se da je Milanovićev govor bio državnički.

Skoko smatra da premijer Andrej Plenković ima komotnu situaciju jer je Škoro ispao iz borbe, a njegova kandidatkinja je u drugom krugu i na njoj je da izgura dalje.

Macan se osvrnuo i na sučeljavanje na HRT-u rekavši da se pokazalo što može kampanja.

- Jedno sučeljavanje, jedna debata može promijeniti sve - rekao je Macan, koji smatra da Škoro nije "fulao" sučeljavanje, već da je problem u tome što je desničario.

- To njegovo desničarenje, Merčep, prekopavanje Jasenovca... To je jedino što nije smio - rekao je Macan.

Skoko je rekao da nema dvojbe da je Škoro napravio povijesni rezultat, ali i da je pitanje kako će ga uspjeti kapitalizirati na parlamentarnim izborima.

Na pitanje gdje vidi bazen glasova za Zorana Milanovića Macan je rekao da on može dići tenziju na normalnoj Hrvatskoj, da treba pokazati ljudima da su uspjeli.

- On može povući sve od centra nadalje. Može duboko ući u centar, može dati nadu da je to borba svega desnog, pa i ovog krajnjeg, pa i Plenkovićevog desnog - rekao je Macan.

- Ali mora paziti na granicu da ne ode previše - napomenuo je Skoko, koji je na kraju zaključio da je ključno pitanje kako motivirati birače koji nisu glasali u prvom krugu.

Komentara 194

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
12:11 23.12.2019.

Zoran Milanović: Hrvatska je slučajna država ali sada hoću biti predsjednik te slučajne države.

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
12:13 23.12.2019.

Hrvatska mu je slučajna država, proslava Oluje u Kninu "desničarski dernek", ćirilica u Vukovaru normalna, između komunističkog zločinca Tita i prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana bira Tita, a državu je spreman bio staviti u međunarodnu izolaciju zbog dvojce jugo udbaških ubojica... Kako da ne...

Avatar marlboro_man
marlboro_man
12:18 23.12.2019.

milanović će u drugom krugu nemilice popušiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije