Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Predsjednički izbori

Ured predsjednice demantirao obavezu dostave informacija o financijskim transakcijama

Iz Ureda ističu da rješenje povjerenika za informiranje Zorana Pičuljana ne znači da Ured mora dostaviti svoje transakcije udruzi Futurist, već mora "riješiti predmet, što znači da zahtjev može prihvatiti, odbiti ili odbaciti".
16. studenoga 2019. u 21:01 4 komentara 792 prikaza
Demant
Foto: Getty Images

Iz Ureda predsjednice u subotu su poručili da ih rješenje povjerenika za informiranje ne obvezuje da udruzi Futurist dostave informacije o novčanim transakcijama tog ureda u 2018. godini, već im se nalaže da u roku od 8 dana riješe zahtjev za pristup informacijama o tim transakcijama.

Kolinda Grabar Kitarović PODRŠKA HSP AS podržao kandidaturu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima

Ured predsjednice reagirao je na priopćenje udruge Futurist koja je izvijestila kako je u postupku građanskog nadzora nad tijelima javne vlasti 14. studenog zaprimila rješenje Povjerenika za informiranje kojim se Uredu predsjednice RH nalaže da u roku od 8 dana riješi zahtjev za pristup informacijama o novčanim transakcijama ureda prošle godine.

Iz Ureda ističu da rješenje povjerenika za informiranje Zorana Pičuljana ne znači da Ured mora dostaviti svoje transakcije udruzi Futurist, već mora "riješiti predmet, što znači da zahtjev može prihvatiti, odbiti ili odbaciti". 

Uzvanici na predstavljanju Grabar-Kitarović PREDSJEDNIČKI IZBORI Brojni uzvanici na predstavljanju programa Kolinde Grabar-Kitarović

Riječ je o rješenju na žalbu predsjednika udruge Futurist Nenada Klapčića, koji se žalio povjereniku za informiranje jer mu Ured predsjednice, u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama, nije u zakonskom roku riješio zahtjev za pristup informacijama od 5. svibnja, odnosno nije mu omogućen uvid u naloge (za 2018.) kojima Ured predsjednice nalaže isplate s jedinstvenog računa riznice.

Kolinda Grabar Kitarović Udarala na premijera i Vladu Analiza programa Kolinde Grabar-Kitarović: Jednostavnije joj je bilo 2014. kao napadačici

Povjerenik za informiranje zaključio je da je zahtjev žalitelja osnovan jer njegov zahtjev prema Uredu predsjednice nije riješen u skladu s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama. "Ne prejudicirajući postupak rješavanja zahtjeva za pristup informacijama", povjerenik je naložio da se predmetni zahtjev riješi sukladno zakonskim odredbama.

osvanuo novi natpis
Salona više nema: Gdje je sada frizerka Kolinde Grabar-Kitarović koja si je jednom objavom uništila ugled
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad
  • VolimNeVolim:

    Dam mu ja moje fakture i promete po svim računima. Ili mu ja nisam interesantan jer ne dižem dovoljno veliku medijsku pozornost.

  • Ze Roberto u:

    Udruga futurist, tko su ti!!? Njima je idol Mavas komunist......

  • larala:

    bitno da se hvale nekom transparentnošću....pa, mislim tko je ovaj lik i ostali građani da imaju pravo znati takve stvari...oni su ionako tu samo da sve to plate 'Jer Hrvatska zna',