Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANT

Ured predsjednice demantirao obavezu dostave informacija o financijskim transakcijama

Demant
Foto: Getty Images
16.11.2019.
u 21:01

Iz Ureda ističu da rješenje povjerenika za informiranje Zorana Pičuljana ne znači da Ured mora dostaviti svoje transakcije udruzi Futurist, već mora "riješiti predmet, što znači da zahtjev može prihvatiti, odbiti ili odbaciti".

Iz Ureda predsjednice u subotu su poručili da ih rješenje povjerenika za informiranje ne obvezuje da udruzi Futurist dostave informacije o novčanim transakcijama tog ureda u 2018. godini, već im se nalaže da u roku od 8 dana riješe zahtjev za pristup informacijama o tim transakcijama.

Ured predsjednice reagirao je na priopćenje udruge Futurist koja je izvijestila kako je u postupku građanskog nadzora nad tijelima javne vlasti 14. studenog zaprimila rješenje Povjerenika za informiranje kojim se Uredu predsjednice RH nalaže da u roku od 8 dana riješi zahtjev za pristup informacijama o novčanim transakcijama ureda prošle godine.

Iz Ureda ističu da rješenje povjerenika za informiranje Zorana Pičuljana ne znači da Ured mora dostaviti svoje transakcije udruzi Futurist, već mora "riješiti predmet, što znači da zahtjev može prihvatiti, odbiti ili odbaciti". 

Riječ je o rješenju na žalbu predsjednika udruge Futurist Nenada Klapčića, koji se žalio povjereniku za informiranje jer mu Ured predsjednice, u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama, nije u zakonskom roku riješio zahtjev za pristup informacijama od 5. svibnja, odnosno nije mu omogućen uvid u naloge (za 2018.) kojima Ured predsjednice nalaže isplate s jedinstvenog računa riznice.

Povjerenik za informiranje zaključio je da je zahtjev žalitelja osnovan jer njegov zahtjev prema Uredu predsjednice nije riješen u skladu s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama. "Ne prejudicirajući postupak rješavanja zahtjeva za pristup informacijama", povjerenik je naložio da se predmetni zahtjev riješi sukladno zakonskim odredbama.

Komentara 4

VO
VolimNeVolim
09:41 17.11.2019.

Dam mu ja moje fakture i promete po svim računima. Ili mu ja nisam interesantan jer ne dižem dovoljno veliku medijsku pozornost.

ZR
Ze Roberto u
21:47 16.11.2019.

Udruga futurist, tko su ti!!? Njima je idol Mavas komunist......

LA
larala
08:56 17.11.2019.

bitno da se hvale nekom transparentnošću....pa, mislim tko je ovaj lik i ostali građani da imaju pravo znati takve stvari...oni su ionako tu samo da sve to plate 'Jer Hrvatska zna',

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije