Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO PA SE VRATIO

Užas u Njemačkoj: Ubio zaposlenika benzinske jer ga je tražio da stavi masku

Police officers secure parking space after shots fired outside Berlin store
CHRISTIAN MANG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
21.09.2021.
u 12:59

Nakon ubojstva osumnjičeni muškarac pobjegao je pješice, no policija je ubrzo pregledala nadzorne kamere i objavila njegovu fotografiju

Pritvoren je muškarac (49) koji se sumnjiči da je u subotu, 18. rujna, u Njemačkoj vatrenim oružjem ubio 20-godišnjeg zaposlenika benzinske postaje. Ubojica je policiji priznao kako je bio ljutit jer ga je zaposlenik tražio da stavi zaštitnu masku na lice. 

Istražitelji su rekonstruirali ono što se dogodilo u subotu navečer oko 19.45 sati na benzinskoj postaji Aral u Idar-Obersteinu. Muškarac je ušao na benzinsku postaju i htio kupiti pivo. S obzirom na to da nije nosio masku, blagajnik ga je na to upozorio nakon čega je došlo do verbalne prepirke. Muškarac je napustio benzinsku postaju. Otprilike dva sata kasnije, oko 21.45, vratio se s prekrivenim ustima i nosom. Na blagajni je skinuo masku, a mladi ga je student opet opomenuo. Osumnjičeni ga je tada upucao u glavu, prenosi Fenix magazin

– Mladić je odmah bio mrtav – rekao je glavni državni tužitelj Kai Fuhrmann.

Nakon ubojstva osumnjičeni muškarac pobjegao je pješice, no policija je ubrzo pregledala nadzorne kamere i objavila njegovu fotografiju. U nedjelju oko 8.40 sati osumnjičeni se pojavio ispred policijske postaje Idar-Oberstein u pratnji jedne žene. U policijskoj postaji su ga uhitili pripadnici specijalnih snaga.

– Pretpostavljamo da se želio predati. Ovo je definitivno poseban slučaj, nismo imali zločin koji se povezuje s koronom ni u sjedištu policije u Trieru, ni u saveznoj državi Falačkom Porajnju – rekao je šef policije Triera Friedel Durben.

Osumnjičeni je Nijemac iz okruga Birkenfeld. Do sada nije imao policijski dosje. Prilikom pretresa njegova stana u okrugu Idar-Oberstein, istražitelji su pronašli oružje korišteno za ubojstvo, kao i drugo vatreno oružje i streljivo.

– Prilikom ispitivanja priznao je zločin. Što se tiče motiva, izjavio je da mu je stanje pandemije teško opterećenje. Osjećao se gurnutim u kut i nije vidio drugi izlaz osim onoga što je napravio. Žrtva mu se činila odgovornom za cjelokupnu situaciju, budući da je ona provodila pravila –  rekao je Fuhrmann.

VIDEO Kraj drame u Krapinskim Toplicama: Dječak stavio masku i ušao u školu, a roditelji su prekršajno prijavljeni.

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Bruno
Bruno
15:16 21.09.2021.

U Italiji pronasli skladiste oruzja i exploziva kod antiwaxera!!! U pravu su oni koji ih nazivaju talibanima, treba li bolji dokaz?

Avatar VLbriše
VLbriše
15:32 21.09.2021.

fanatici su zlo svakog društva bez obzira bili oni vjerski , politički ili bilo koji drugi.

AD
admzaq
13:08 21.09.2021.

Kao da ubojici treba neki razlog da ubije. Nažalost ovo je još jedan od pokazatelja tko ulazi u tu grupu "antimaskera". Inteligentnije društvo se nije okupilo ni na nedavnom okupljanju u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije