Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI

U Karlovcu se ne očekuju poplave, prognoze su se popravile: 'Podijeljene su tisuće vreća s pijeskom'

Konferencija za medije Stozera Civilne zastite
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/9
16.05.2023.
u 10:31

U naseljima uz Koranu gdje su izgrađeni sustavi za obranu od poplava postoji potreba ispumpavanja zaobalnih voda, ali tvrtke koje to rade na terenu su i paze na situaciju

U Karlovcu se gradski Stožer civilne zaštite priprema za obranu od najavljenih visokih vodostaja rijeka na karlovačkom području. Sve službe su u pripravnosti i dogovaraju daljnje aktivnosti. Operativne snage, komunalne tvrtke sa svojim djelatnicima i Hrvatske vode sa svojim kooperantima pune vreće sa pijeskom za izgradnju zečjih nasipa ugroženih područja. Vodostaji Kupe i Korane su tijekom noći bili u laganom opadanju i stagnaciji, prema posljednjim informacijama Ravnateljstva civilne zaštite. 

Po riječima Zorana Pavlovića, voditelja ispostave Hrvatskih voda za karlovačko područje, Karlovac ne bi trebao biti suočen s poplavama s obzirom na to da su se prognoze vezane za padaline i rast vodostaja rijeka znatno popravile u posljednja 24 sata. Ne očekuju se niti tolike oborine, niti bi trebalo doći do porasta rijeka do tih razina da ugrožavaju naselja, javlja s terena Večernjakova novinarka Snježana Bičak.

VIDEO Rijeka Korana u Karlovcu pod kontrolom, izlijevanja ne bi trebalo biti

- Iako su prognoze bile da će Kupa narasti preko 850 centimetara, što bi stvorilo probleme, sada su prognoze takve da ne bi trebala prijeći visinu od 800 centimetara, što ne predstavlja problem za naselja uz karlovačke rijeke, no bez obzira na to, vrijeme je nepredvidivo. Mi od nedjelje obilazimo teren i pokušavamo preventivno djelovati. Zato je postavljen zečji nasip uz Koranu u Karlovcu, a podijeljene su i tisuće vreća s pijeskom na lokacijama koje su inače u slučajevima poplava najugroženije, a to su uzvodno Brodarci i Mala Jelsa, a nizvodno od naselja Selce preko vodostaja Husja pa dalje u Pokupskoj dolini - kazao je Zoran Pavlović na tiskovnoj konferenciji u Karlovcu.

U naseljima uz Koranu gdje su izgrađeni sustavi za obranu od poplava postoji potreba ispumpavanja zaobalnih voda, ali tvrtke koje to rade na terenu su i paze na situaciju. 

 

 

VIDEO Ne očekuje se poplava rijeke Kupe u Karlovcu, prognoze su se popravile

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije