Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušava godinama

Tko je Slobodan Midžić, čovjek koji je DIP-u predao samo svoj potpis

Slobodan Midžić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
04.12.2019.
u 10:03

Midžić je i prije pet godina u DIP donio nevaljane potpise, a isto je bilo i 2009. kada je predao kandidaturu bez ijednog potpisa

Predsjednički kandidati predali su svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu. Kako je izvijestio DIP, od 12 kandidatura za predsjednika države koje je Povjerenstvo zaprimilo, jedna nije s potrebnih 10 tisuća potpisa.

Naime, Slobodan Midžić u DIP je donio kandidaturu samo uz svoj potpis. Midžić je i prije pet godina u DIP donio nevaljane potpise, a isto je bilo i 2009. kada je predao kandidaturu bez ijednog potpisa.

Moja država SFRJ s vašom nema diplomatske odnose pa tako vaši zakoni i pravila za mene ne vrijede – objašnjavao je tada članovima Državnoga izbornog povjerenstva Slobodan Midžić. Kazao je tada da želi biti predsjednik Europske unije.

I 2003. pokušao se kandidirati na parlamentarnim izborima, no njegova lista proglašena je nevažećom jer je za predlagatelja liste Midžić naveo Savez komunista.

Osim njega, DIP-u su kandidature podnijeli predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović,  kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović i predsjednica Starta Dalija Orešković, bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, pjevač Miroslav Škoro, europarlamentarac Mislav Kolakušić, ekonomist Dejan Kovač, bivši pravaš sada čelnik stranke Desno Anto Đapić, redatelj Dario Juričan odnosno Milan Bandić, saborski zastupnik Ivan Pernar (SIP), predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić.

Video: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predala potpise DIP-u

Komentara 8

Avatar mladen valentić
mladen valentić
10:11 04.12.2019.

Slobodane nula si kao i ta država koju obožavaš!

KO
Kolibri
10:51 04.12.2019.

Ako za njega ne vrijede zakoni HR vec samo "njegove" drzave SFRJ, zasto se nije kandidirao u SFRJ, pogrijesio je drzavi dosavsi ovdje. Psiho!

PR
prokurator
12:28 04.12.2019.

ajde neka, ovaj barem nije premlatio ženu, kao onaj drugi lik koji se par puta kandidirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije