Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO JUTRO

Tko je čovjek koji je vikao 'Ćaća' Plenkoviću na Korčuli

Prosvjednik na Korčuli pred Plenkovića donio natpis "Ćaća"
Foto: Dnevnik.hr
29.07.2019.
u 17:36

Podsjetimo, muškarac je vikao "Živio, ćaća. Dobro nam došao", na što su reagirali policajci lokalne policijske postaje te su prosvjednika upozorili da se udalji.

Tek što je nogom zakoračio s policijskog glisera na korčulansko tlo, premijera Andreja Plenkovića dočekalo je neugodno iznenađenje. Ovaj posjet došao je u središte pozornosti javnosti, ali ne govori se o Plenkovićevim porukama niti s kojom svrhom i namjerom se nalazi tamo, nego o prosvjedniku i reakciji koja je uslijedila na njegove uzvike.

Podsjetimo, muškarac je vikao "Živio, ćaća. Dobro nam došao", na što su reagirali policajci lokalne policijske postaje te su prosvjednika upozorili da se udalji. 

- Ja samo pozdravljam ćaću, zašto ne mogu vikat? Makni se od mene! Ja nikome ne smetam, samo pozdravljam svog ćaću - tjerao ih je muškarac od sebe. Dvojica policajaca u civilu prišla su prosvjedniku te su ga udaljili s mjesta događaja.

Foto: Dnevnik.hr

Foto: Dnevnik.hr

Događaj je pokrenuo i brojne špekulacije o tome tko je zapravo muškarac koji je izveo ovaj samostalni prosvjed. Prema saznanjima Večernjeg lista, radi se o umirovljenom pukovniku Ivanu Parlovu. Neslužbeno doznajemo da je navodno i član HDZ-a.

Također među domaćim stanovništvom špekulira se da je prosvjednik namjerno isprovocirao premijerovo osiguranje kako bi omogućio političke poene Miroslavu Škori koji je cijeli događaj prvi komentirao i to samo par minuta nakon prve objave o incidentu, navode stanovnici Korčule. 

No ovo nije prvi put da je kontroverzni pukovnik došao u središte pozornosti. Naime, prije dvije godine u medijima je prozvan zbog agresivnog ponašanja prema korčulanskim turistima. Navodno je na prepunu plažu dolazio s mačetom od metra u ruci s kojom je uništavao sve oko sebe - stabla, ručnike, ležaljke,... Još su neobičniji navodi gostiju da policija koja je razgovarala s Parlovom nije mu oduzela oružje.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju rekao je kako je on 'umirovljeni hrvatski časnik u činu kap.fregate ili pukovnik'.

Parlov je tada reagirao navodeći da je bacio u more ležaljke koncesionara mola, za koje tvrdi da su to dobili nepravedno, zato što su oni bacili njegov ručnik s tog istog mola. Dan nakon toga je, kaže, uzeo kosir i pročistio put oko plaže dok nije bilo kupača, "ali su se brzo stvorili silnici i verbalno me napali, na što sam zvao Policiju koja je uredno intervenirala", rekao je tada za Slobodnu Dalmaciju Parlov.

Komentara 126

DU
Deleted user
17:42 29.07.2019.

Podrška brižnom sinu koji pozdravlja ćaću 🙂 👍👍👍!

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
18:18 29.07.2019.

Nista nije ucinio sto nije trebao.

NO
Norway
18:41 29.07.2019.

Macani i Kopali se znoje i preznojavaju smišljajući kako opravdati voljenog predsjednika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije