Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENJIVO VRIJEME

Temperature na moru idu do 30 °C, evo što nas čeka do kraja tjedna

Šibenik
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
02.07.2018.
u 09:19

Uz pojačani dnevni razvoj oblaka, sutra su u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom.

Danas nas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku i poneki pljusak; najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 na kopnu te između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima.

Malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom moguć je ponajprije na sjevernom Jadranu, gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, a navečer u Slavoniji, javlja DHMZ.

Najviše sunčanog vremena bit će u sjevernim predjelima.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro umjerena bura i istočnjak, potom slab do umjeren jugozapadnjak i jugo.

Prognoza za sutra

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz pojačani dnevni razvoj oblaka, u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom. Vjetar na kopnu uglavnom slab. 

Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura i istočnjak, na jugu jugoistočnjak, a potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna od 23 do 28 u unutrašnjosti te od 27 do 31°C uz obalu.

U danima koji slijede na kopnu i dalje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U utorak i četvrtak poneki pljusak praćen grmljavinom očekuje se uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, a u srijedu i u središnjim predjelima. Vjetar većinom slab, temperatura u porastu, pa će danju biti vrlo toplo. Na Jadranu u nastavku idućeg tjedna pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, gdje će biti i vruće. Povremeno više oblaka očekuje se na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre, a ponajprije u srijedu, te se očekuju mjestimični pljuskovi i grmljavina.

Vjetar uglavnom slab zapadni i jugozapadni te sjeverozapadni, piše HRT.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije