Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠAO U NJEGOVU ULICU

Svećenik iz Nove Gradiške dječaku slao poruke: 'Hajde da se nađemo i malo provozamo'

Ilustracija
Pixabay
03.06.2023.
u 18:14

Sve se dogodilo tijekom 2022. godine, a roditelji su kontaktirali Požešku biskupiju koja je, navode, "reagirala brzinom munje"

"Hajde da se večeras nađemo i malo provozamo mojim automobilom", jedna je od poruka za koju su roditelji dječaka iz Nove Gradiške kazali kako je stigla od svećenika. Tijekom 2022. godine, njihov je sin, tada 16-godišnjak, primao uznemirujuće poruke od tada novogradiškog svećenika M.D.

Njihov je sin, navode roditelji za RTL, mislio da se dopisuje s prijateljem koji je svećenikov imenjak. "Svećenik je došao tu gdje živimo, na početak ulice i naše dijete ga je srelo putem. Kada je došao do njega, svećenik je otvorio prozor automobila i rekao 'Ja sam, sa mnom si se dopisivao, uđi u automobil' i on je pobjegao kući i rekao nam što je bilo", rekli su. Otišli su na policiju, no tamo su ima kazali kako oni s tim nemaju ništa. Roditelji su potom kontaktirali Požešku biskupiju koja je, navode, "reagirala brzinom munje". 

"Objasnila sam im o čemu se radi, da imamo slike zaslona poruka i da je to strašno. Biskupija je reagirala brzinom munje te u roku dva sata svećenik više nije bio u Novoj Gradiški. Nisu nam htjeli reći gdje je, osim da je u samostanu u blizinu te da mu je zabranjeno sve osim sprovoda", ispričala je majka dječaka.

VEZANI ČLANCI:

Na stranicama Požeške biskupije stoji da se svećenik trenutno nalazi u Požeško-slavonskoj županiji, odnosno u Velikoj. Prema saznanjima roditelja, on sada slobodno šeće po Požegi. "Znamo da će on završiti negdje na moru i da će se to nastaviti", kazali su te naveli kako nitko godinu dana nije nazvao i pitao kako je dijete. Sve je, kažu, ostavilo utisak na njegovo odrastanje

"Brzo se to pročuje i sazna. Djeca ga zezaju: ‘To je onaj što je bio sa svećenikom’. Sve to ima svoju težinu. Morali smo ga ispisati iz škole", kazali su te dodali kako je bio u dvije psihijatrijske ustanove u Zagrebu.

PU brodsko-posavska zaprimila je 2022. godine prijavu o mogućem uznemiravanju od strane svećenika. "Prilikom kriminalističkog istraživanja nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja”, kazali su.

VIDEO Uzinić emotivno o slučajevima zlostavljanja, žrtve zamolio za oprost: 'Pokrenuo sam istrage'

Komentara 7

Avatar Cohen
Cohen
19:09 03.06.2023.

Čudi da MUP smatra da ovde nema prekršaja, ni kaznenog djela. Do kuda je trebalo dopustiti da svećenik ide da bi se stekli uvjeti za jedno ili drugo?

MA
MarkoFind
20:32 04.06.2023.

Znači svečenik pedofil neće odgovarati, sakrili ga i nastavit će ordinirati sa djecom, a ovaj mali ima traume,život mu se na početku preokrenuo i još ga okolina osuđuje, a katoličku crkvu uopće nije briga?? Dno dna.

KR
Krolo
18:45 03.06.2023.

Treba mu Pernara poslati pa nek igraju katoličke igrice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije