Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Treba ovo iskorijeniti'

Progovorila žrtva svećenika Špehara: 'Sram, strah, kao dijete ne znaš što ti se dešava'

Sve?enik Milan Špehar koji je priznao da je zlostavljao 13 djece
Foto: Dalibor Urukalovic/24sata
1/3
26.05.2023.
u 22:29

Svećenik ga je zlostavljao od drugog do sedmog razreda, najmanje jedanput na mjesec

Svećenik Milan Špehar zlostavljao je dječake od 6 do 13 godina, a jedan od njih, danas 38-godišnjak, odlučio je istupiti i ispričati svoju traumu. "Ovo je demon i razlog zašto želim pokazati svim mamama, roditeljima i djeci da znaju, tko je i što je, čovjek koji je upropastio mlade živote, znači Milan Špehar mora dobit određenu kaznu za ovo", govori žrtva zlostavljanja za RTL.

U 2. razredu osnovne škole izgubio je oca, popustio u školi pa se svećenik, tada obiteljski prijatelj, ponudio za instrukcije. "Poslije tih instrukcija bi mi dao za nagradu da se igramo, kao hrvanje i onda tko izgubi mora skidati robu i tako je, da jedno je vodilo drugom", prepričao je muškarac kojeg je svećenik zlostavljao od drugog do sedmog razreda, najmanje jedanput na mjesec.

VIDEO Uzinić emotivno o slučajevima zlostavljanja, žrtve zamolio za oprost: 'Pokrenuo sam istrage'

"Što se tiče drugih ljudi, to je jedan put da je jedan dečko bio s nama zajedno. Gol! Sva trojica", govori žrtva. Svećenik je tada ima 39 godina i zaprijetio dječaku da mora čuvati tajnu.

"Sram, strah, kao dijete ne znaš što ti se dešava", govori. Prije tri godine priznao je supruzi pa baki. Otišao je na policiju, a dotukla ga je odluka Državnog odvjetništva u studenom 2021. s obzirom na to da je optužnica odbačena zbog zastare.

VEZANI ČLANCI:

"Tako da ništa, on je zaštićen, a ja idem kroz život kako mogu i kako znam, a on uživa! Živi u samostanu, uživa, kuhaju mu, peru mu, na toplom je i nikome ništa", kazala je žrtva. Nada se da će se još žrtava javiti te poručuje: "Treba ovo iskorijeniti".

Svojom pričom želi pokušati zaustaviti zlostavljanje djece. "Najbližnjima nek se obrate, neka kažu, meni ne štima nešto, odnos ne valja, nemojte trpjet, ja sam svoj život upropastio jer nisam rekao", zaključno je rekao.

Komentara 10

KU
Kujttim
04:35 27.05.2023.

Ne osuđujem svećenika Špehara za pedofiliju jer je i on vjerojatno žrtva pedofila. Jedino što kao građanin očekujem jest brzo i efikasno suđenje, te ako se dokaže krivnja, onda želim kaznu po zakonu. Ako u zakonu piše od 5 do 15 godina, onda s njim na 10 godina u Lepoglavu.

LI
Linomedo
06:52 27.05.2023.

I među svećenicima kao i među profesorima i svim ostalim zanimanjima ima zlih bolesnika. Sve njih štiti pravosuđe koje ih ne kažnjava i pored toga sakriva njihov identitet.

Avatar samoijedinohrvatska
samoijedinohrvatska
23:08 26.05.2023.

Svim srcem i dušom se nadam da će sresti svoga Boga, i da će ga Bog baciti u pakao. Nema za to kajanja ni oprosta. "A tko sablazni jednoga od ovih malenih koji vjeruju u mene, bilo bi mu boljee da mu se mlinski kamen objesi oko vrata i da potone u dubinu morsku." Matej 18:6

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije