Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Spašeno i treće štene iz suhozida u okolici Knina

Volonterka je svaki dan donosila hranu i ostavljala pored rupe u kojoj su kamenjem bili zatrpani psići, a sad ima novi zadatak - uhvatiti i njihovu mamu
25. kolovoza 2019. u 00:11 3 komentara 1960 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

I kad su na godišnjem odmoru, oni ne okreću glavu od patnje životinja. Potvrđuje nam to priča volonterke Udruge Indigo - nakon deset dana uspjela je spasiti i treće štene koje je bilo zakopano u suhozidu u okolici Knina.

– Kod mene je, na sigurnom. I curica je – javila nam se i poslala fotografiju tek ulovljenog psića. A sve je počelo sasvim slučajno, kad je u šetnji sa svojim psima čula cvilež koji ju je doveo do suhozida. Nakon što je maknula kamenje, u rupi je ugledala tri šteneta. Sami nikako nisu mogli izići i bili su osuđeni na groznu smrt. Dva je odmah uspjela spasiti, jedno od njih već je i udomljeno, a drugo je u privremenom smještaju. Treće štene nije se dalo danima, ali nije odustajala.

– Dolazila sam svaki dan i ostavljala hranu. No, nisam je mogla ulovite jer bi svaki put pobjegla u rupu u kojoj nisam mogla do nje – ispričala nam je volonterka i dodala da je u blizini vidjela i njihovu mamu, ali ona se nije ni približavala.

 | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

I dok Udruga u Zagrebu traži privremeni smještaj i za treće štene, njihova volonterka ima novi zadatak – uhvatiti mamu. Neće to biti jednostavno jer joj se ne može ni približiti, ali sigurno neće odustati. Za cijelu pseću obitelj Udruga će trebati i pomoć za hranu, cijepljenje i ostale veterinarske troškove. Pomoći im možete novčanim donacijama na račun HR1123600001102382959, pozivom na donacijski halofon: 060 980 980, a sve što se događa s malenima iz suhozida i njihovom mamom možete pratiti i na Facebook stranici Indiga.

x-files Za mučenje životinja uvjetna kazna, psi oduzeti, a trošak brige o njima plaća udruga Indigo koja ih je spasila
Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • bubinjo:

    Došli ste na stranicu kućni ljubimci, niste trebali, dosta vam je napisa o napuštenim životinjama? Ima ljudi kojima treba pomoći? Sigurno da ima sve oko nas možda i pomažemo a usput i životinjama. Vas ne zabrinjava čovjek, ne nije čovjek ... prikaži još! koji je ugradio u zid štence? Umirali bi danima da umirali jer i životinja umire to je pravi izraz! Taj se iživljava na nedužnima da li i za njega treba brinuti? Sutra će isto tako napraviti nekoj osobi, kada budemo brinuli o tome što čini životinji brinut ćemo i o ljudima. Nije normalno da prihvaćamo zlo koje se čini životinjama morali bi biti koju ljestvicu više ali mentalni sklop neda?

  • stric2:

    .... bolesni ste sa štenićima...

  • zorro.cz:

    koliko hrvata treba spasiti iz hrvatske... a o tome ni riječi...