Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sučeljavanje

Škoro o pobačaju: Ako žena zatrudni nakon silovanja, mora se dogovoriti sa obitelji što će učiniti

Foto: Screenshot
1/2
17.06.2020.
u 14:33

Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana u potpunosti, ali mora se učiniti sve da se sačuva život, kaže Škoro

U studiju Večernjeg lista danas su se sučelili Miroslav Škoro i Gordan Jandroković, nositelji izbornih lista Domovinskog pokreta i HDZ-a u 2. izbornoj jedinici.

Nakon žestoke rasprave govorilo se i o pobačaju, a jedna je to od rijetkih tema u kojima su se naši sugovornici složili.

– Moje mišljenje i moj stav jest da život počinje začećem i da ga treba štititi. Apsolutne zabrane ne postoje gotovo nigdje, treba raditi na edukaciji, smanjiti pobačaj na najmanju mjeru – rekao je Jandroković.

 

– Pitao sam se koja će biti kvaka na koju će se HDZ vaditi za lošu vladavinu u zadnje četiri godine i sad sam skužio da je to koronakriza koja je očito vama ispada dobrodošla, što je po meni skandalozno. Što se tiče pobačaja, definitivno mogu reći da se s gospodinom Jandrokovićem slažem. Osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život – rekao je Škoro.

– Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti sa obitelji što će učiniti – dodao je.

Otvorena je i tema o mogućnosti da istospolni parovi udomljavaju djecu.

Treba li se dopustiti gej parovima da udomljavaju djecu?, upitala ih je naša novinarka Iva Boban Valečić.

– Za nas je najbolje okruženje za dijete da ima majku i oca. Gej zajednica sukladno zakonu ne može usvajati niti udomiti djecu. Dom nije nažalost najsretnije rješenje, ali je takvo da pomogne u situacijama kada je obitelj disfunkcionalna ili kada djeca ostanu bez roditelja. Treba na sve način osigurati da dijete ima prirodno okruženje, a to su majka i otac, odnosno muškarac i žena – rekao je Jandroković i dodao kako je stav HDZ-a da homoseksualni parovi ne trebaju posvajati djecu.

– Obitelj je ustavno definirana, protiv sam toga da istospolni parovi mogu usvajati djecu, to sam javno iskomunicirao i mogu ponoviti koliko god puta treba – rekao je Škoro.

Komentara 87

Avatar Dipsy
Dipsy
17:42 17.06.2020.

Koliko moraš biti jadan da staviš svoju sestru na listu, zar je mislio da će to ljudima biti zabavno??

ST
stefj
17:39 17.06.2020.

U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji kada nas očekuje katastrofa s polupraznim (ili optimistički polupunim) proračunom opet se kroz medije više nameću ideološke teme... Jedina ideološka tema koja nas čeka je zapravo vezana uz gospodarstvo; budući da nam slijedi pad standarda i jačanje države, to znači da možemo očekivati i rast kriminala, veliki rast korupcije i devastaciju privatnog sektora. Sad u svemu tome treba vidjeti da li nam uslijed toga slijedi i sputavanje demokracije, rezanje osobnih sloboda, cenzura... Dal to došlo s desna ili s lijeva, tak svejedno... A što se tiče pobačaja, ako neće biti dozvoljen u Hrvatskoj, uvijek se može otići u Sloveniju ili negdje drugdje. Jedino ne vidim zašto bi bio besplatan, ne bi niti smio biti besplatan, osim u iznimnim slučajevima kao npr. kada je ugroženo zdravlje.

CE
Celesta
17:45 17.06.2020.

Ahahaha dobro mu je Jandroković rekao da on nije novi u politici, nego je već 30 godina aktivan. Ako sve zbrojimo i oduzmemo, Jandroković je danas njime obrisao pod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije