Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrušio se na plenkovića i milanovića

Škoro: Afera vjetroelektrane proizvod je HDZ-ove i SDP-ove korupcije

Rijeka: Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao konferenciju na Korzu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
12.06.2020.
u 12:34

Korupcijska afera ima začetak u Vladi Zorana Milanovića koja je na samom kraju mandata, kao blagdanski dar, 24. i 31. prosinca 2014., tvrtki C.E.M.P. dala status povlaštenog proizvođača struje, napisao je Škoro

Miroslav Škoro na svom Facebooku je komentirao aferu vjetroelektrane, te poručio da DORH mora hitno istražiti kredit HBOR-a C.E.M.P.-u.

"AFERA VJETROELEKTRANE PROIZVOD JE HDZ-OVE I SDP-OVE KORUPCIJE

DORH mora hitno istražiti kredit HBOR-a C.E.M.P.-u!

Najveća korupcijska afera vlade Andreja Plenkovića, ali i njegova prethodnika Zorana Milanovića, nije samo uhićenje Josipe Rimac, njenih pomagačica i drugih aktera Afere Krš Pađene, nego odobrenje 590 milijuna kuna (80.000.000 eura) kredita HBOR-a C.E.M.P-u (Milenku Bušiću), uz odluku HERA-e o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije, čime je otkupna cijena po mega-satu isporučene struje porasla s 43 na 94 eura, odnosno za 118 posto!

Korupcijska afera ima začetak u Vladi Zorana Milanovića koja je na samom kraju mandata, kao blagdanski dar, 24. i 31. prosinca 2014., tvrtki C.E.M.P. dala status povlaštenog proizvođača struje. Ta je odluka krajnje sumnjiva, uzme li se u obzir činjenica da je usvojena dan prije stupanja na snagu novog tarifnog sustava koji je poticaje smanjio za 30 posto.

Video: Andrej Plenković i Davor Bernardić najizgledniji kandidati za hrvatskog premijera

Kredit HBOR-a trebao bi biti predmet zanimanja saborskog istražnog povjerenstva i DORH-a zbog najmanje dva razloga. Prvo: odobren je u trenutku kad je lokacijska dozvola bila predmet sudskog spora. Drugo: HBOR, a to znači Vlada Andreja Plenkovića, subvencionirala je projekt Krš-Pađene kroz povlaštenu, za 118 posto povećanu, cijenu struje.

Ukupan iznos tog poticaja u povlaštenom poticajnom razdoblju može se procijeniti na 220 do 240 milijuna eura.
Pitanje je, dakle, zašto su Milanovićeva i Plenkovićeva vlada tim ogromnim poticajima podržale projekt Krš-Pađene? Tim pitanjem, između ostalih, ozbiljno ćemo se pozabaviti u Hrvatskom saboru nakon njegovog konstituiranja u srpnju ili kolovozu ove godine", napisao je Škoro.

Komentara 10

SO
SokolMali
13:27 12.06.2020.

Škoro pobjeđuje.

EN
EnerMater
13:43 12.06.2020.

Domovinski Pokret ja volim jer voljeti svoje je život.

GE
Gensoman1000
15:08 12.06.2020.

Opcenito tkz obnovljiva(?) (Ne) energije se ne isplati graditi bez poticaja jer je preskupo i nepouzdano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije