Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

'Prikupili smo prvih 10.000 potpisa za predsjedničke izbore!'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
22.11.2019.
u 16:45

Nema stajanja, nastavljamo raditi, pričati s našim ljudima, do kraja, u pobjedu, za vas, za Domovinu! - objavila je predsjednica RH

Kolinda Grabar-Kitarović objavila je da je prikupila prvih 10.000 potpisa za predsjedničku kandidaturu.

- Upravo su mi javili s terena da smo prikupili prvih 10 000 potpisa. Nema stajanja, nastavljamo raditi, pričati s našim ljudima, do kraja, u pobjedu, za vas, za Domovinu! - objavila je predsjednica RH danas poslijepodne.

Grabar-Kitarović tako je skupila potrebne potpise za kandidaturu u manje od jednog dana.

Potpise kandidati trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Obrasci se ne mogu zamijeniti nekim drugim, starim obrascima, istaknula je potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić-Križanić.

Rok za kandidature je do ponoći, 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika, kad to učini i službeno će krenuti izborna promidžba. 

Komentara 67

DU
Deleted user
17:08 22.11.2019.

Dobijete li jos jedan mandat u sijecnju iduce godine krenut ce prema njemackoj stotine autobusa na privremeni rad cijele obitelji...itd

CH
che99
17:30 22.11.2019.

onda ide... blagi smiješak

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
17:10 22.11.2019.

Ne radiš ti ništa neumorno, stranačka vojska radi za tebe...nisi podigla teže od olovke u životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije