Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ne znam zašto Milanović nije reagirao kada su mu MIG-ovi padali s neba kao kruške'

Kada je riječ o Zoranu Milanoviću i njegovu radu u oružanim snagama, mislim da je najpoznatiji onaj njegov skok s Patrije. Srećom, očito je u životu naučio padati i to je za njega dobro prošlo, kazala je Grabar-Kitarović
22. studenoga 2019. u 14:21 156 komentara 15954 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas se u Zadru osvrnula na aferu s MIG-ovima koji su otišli u Ukrajinu na remont dok je Zoran Milanović bio premijer.

 

Kolinda Grabar Kitarović i Milan Bandić PREDSJEDNIČKI IZBORI Bandić podržao Grabar-Kitarović: 'S predsjednicom znamo na čemu smo'

"Davoru Bernardiću poručujem da nauči da ne postoji Vijeće za nacionalnu obranu i nacionalnu sigurnost već dva vijeća, Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za obranu. Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravlja o strateškim smjernicama i sigurnosti RH dok događaji u jednoj vojnoj bazi nisu probili nacionalnu sigurnost RH. U ovom trenutku traje istraga jer treba učiniti ono što je točno potvrđeno, ovo ne može biti montirani politički proces kakve smo vidjeli kada se Vijeće za nacionalnu sigurnost zloporabilo za vrijeme mandata Zorana Milanovića za raspravljanje o pojedincima, točnije gdje su oni zaposleni ako su u srodstvu s novinarima", kazala je predsjednica.

"Do utorka ministar i ja očekujemo od načelnika glavnog stožera kompletno izvješće i onda ćemo zajednički ministar i ja donijeti odluku o zapovjednoj odgovornosti, a za to nam ne treba Vijeće za obranu ni Vijeće za nacionalnu sigurnost", kazala je predsjednica.

"Kada je riječ o Zoranu Milanoviću i njegovu radu u oružanim snagama, mislim da je najpoznatiji onaj njegov skok s Patrije. Srećom, očito je u životu naučio padati i to je za njega dobro prošlo. Jedina afera, najveća afera koja je dosad bila u oružanim snagama jest afera s MIG-ovima koji su otišli na popravak u Ukrajinu. Nabavljeno je i pet novih, odnosno rabljenih MIG-ova. Posao je bio katastrofalan. Radilo se prije svega s nestabilnom zemljom koja je bila praktički u ratnom stanju, a kao drugo, MIG-ovi su došli u dijelovima, a nakon što su sastavljeni, utvrđeno je da papirologija ne odgovara onome što je isporučeno. Potrošeno je više od 170 milijuna kuna s time da nikada u vrijeme Milanovića nije provedena detaljna istraga", kazala je Grabar-Kitarović.

Zoran Milanović Pomagala ranjenom vojniku Milanović se obrušio na predsjednicu: Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?

"Ne znam zašto Milanović nije reagirao kada su mu MIG-ovi padali s neba kao kruške i zašto danas spominje aferu s nabavom zrakoplova", kazala je predsjednica.

"Danas jedva imamo dvojac koji štiti hrvatsko nebo. Gospodin Milanović nije proveo istragu i nije imao hrabrosti početi nabavu novih zrakoplova", kazala je.

"S DORH-om sam nekoliko puta o tome razgovarala, ali nisam dobila zadovoljavajući odgovor. Kao što sam rekla, to je bio veliki posao, prevelik da bi za njega bila odgovorna dva niža činovnika", dodala je.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • Saskakempa:

    Hdz je vec cetiri godine na vlasti, Kokolinda pet ali novih aviona niodkud a eto sad se i sverceri oruzja voze u helikopterima hrvatske vojske i slijecu u nato baze po hrvatskoj. Lako je lupati po drugom, napravi sama nesto pa se hvali.

  • vadis:

    Kolinda je nesposobna kao predsjednica. Osim raznih verbalnih vratolomija on nema sto ponuditi.

  • REYAM:

    Krivi su uvijek svi osim nje i hadezea.