Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi krug predsjedničkih izbora

Plenković: Brkić će mobilizirati birače u BiH i dijaspori. Svaki glas je bitan

Sastanak Andreja Plenkovića s Ivanom Penavom
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
27.12.2019.
u 12:01

Svaki naš birač ima svoje sustave vrijednosti, kriterije, razum, sposobnost informiranja i donošenja odluke te vjerujem da će razabrati što je dobro, a što nije - dodao je premijer

Predsjednica Republike u pet godina ostvarila je značajna postignuća, pridonijela je međunarodnom ugledu Hrvatske i jačanju našeg međunarodnog položaja, imala je niz inicijativa na unutarnjem planu, jačanju Hrvatske vojske, sustava Domovinske sigurnosti, inicijative za ravnomjerni regionalni razvoj, brigu o onima koji su u teškom položaju u društvu, brigu o sugrađanima koji su blokirani, ljudima koji žive na rubu siromaštva, zalagala se za demografsku politiku. Niz je postignuća koja će, uvjeren sam, građani prepoznati prilikom glasovanja u drugom krugu i izabrati Kolindu Grabar - Kitarović. Njen je protukandidat, sjetit će se građani, bio loš i neuspješan premijer čija je Vlada zadužila Hrvatsku za dodatnih 70 milijardi kuna – kazao je premijer Andrej Plenković u Karlovcu gdje je s ministrima došao potpisati ugovor o rekonstrukciji postojećeg i gradnji novog kolosijeka Hrvatski Leskovac – Karlovac, što je dio projekta gradnje nizinske pruge iz Mađarske do Rijeke.

Plenković je dodao da je važno da ljudi ne zaborave da je aktualna HDZ-ova Vlada u mandatu predsjednice Grabar-Kitarović rapidno krenula smanjivati javni dug.

- Živimo u komunikacijsko-medijsko-internetskom kontekstu koji je promijenio pravila političke utakmice i pravila demokracije, ja tome svjedočim svaki dan. Sve što napravimo dobro, konkretno, što je plus, dobiva minimalan odjek, a sve što je iole mali problem, to se multiplicira do beskraja. Svaki naš birač ima svoje sustave vrijednosti, kriterije, razum, sposobnost informiranja i donošenja odluke te vjerujem da će razabrati što je dobro, a što nije - dodao je premijer koji je pojasnio da je Milijan Brkić dio ekipe koja radi na izborima godinama, te da ga ne treba isticati kao pojedinca.

- Svi su uključeni u kampanju, HDZ ima jako puno jakih aduta i svi trebaju biti angažirani. Milijan Brkić radit će, između ostaloga, na motivaciji birača u BiH i dijaspori – dodao je Plenković. Niti ministar Oleg Butković nije htio dati na posebnoj važnosti uključivanju Milijana Brkića u kampanju kandidatkinje Grabar – Kitarović, pa je pitao čemu mistifikacija javnosti oko njegovog angažmana, kada je taj posao radio i kod prošlih izbora. Nisu htjeli komentirati izjave Miroslava Škore, već su poručili da će birati svakako znati prepoznati važnost odabira Kolinde Grabar – Kitarović.

Video: U psihološkom smislu prednost je na strani Zorana Milanovića

Komentara 36

JO
JOHNNY
10:30 27.12.2019.

Brkic je jaki igac. Njegovo iskustvo sigurno moze dosta pridonijeti Kolindi, a time i stranci

MI
Mirjana751
10:42 27.12.2019.

Pa kad pljugate u Lijepoj našoj očajnički se okrečete Herceg bosni..jadno

MI
Miroslav222
10:53 27.12.2019.

U prvom krugu je u HB izišlo 100% od registriranih birača a u drugom će 200%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije