Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Pleme ne mari za ostatak svijeta i ubija svakog tko se približi!

Pretpostavlja se da je otok naseljen već 60.000 godina, a indijska je vlada zabranila da mu se približava na udaljenost manju od tri nautičke milje
22. travnja 2015. u 19:04 49 komentara 67938 prikaza
Sjeverni Sentinel
Foto: ESA
Pogledajte galeriju 1/4

Sjeverni Sentinel maleni je otok u Bengalskom zaljevu veličine newyorškog Manhattana. Pripada Indiji i iz zraka djeluje zadivljujuće – kao još jedan predivni tropski otok s pješčanim plažama. No, turisti onamo neće kročiti nogom.

Naime, na otoku živi pleme koje uporno odbija povezivanje s ostatkom svijeta, piše Daily Mail. Dobrovoljno su izolirani i neprijateljski nastrojeni prema pridošlicama, većinom znatiželjnim pustolovima i lokalnim ribolovcima.

Pretpostavlja se da je otok naseljen već 60.000 godina, a indijska je vlada zabranila da mu se približava na udaljenost manju od tri nautičke milje nakon što je u nekoliko navrata bezuspješno pokušala uspostaviti komunikaciju s domorocima.

Organizacija Survival International izvijestila je da bi ona, ako bi bila uspostavljena, na članove plemena djelovala pogubno jer nisu razvili imunitet prema bolestima poput prehlade ili ospica.

>>Zahvaljujući prvenstvu pleme Tatuyo zaradu od turizma povećalo deset puta

>>Turisti pleme tretiraju kao životinje, bacaju im banane i kekse

VIP izdvaja za Vas

 • pandora:

  Tako se brani dom

 • Gumba017:

  I na sjeveru Manhattana,kad ga vec spominjete, u apsolutnoj demokraciji, zivi pleme koje odbija posao, neprijateljski su nastrojeni prema pridošlicama, i zive od drzavne pomoci i drogica.

 • Avatar IstinaHurts
  IstinaHurts:

  gdje je vijest da je večeras kiša lirida? "Od 16. - 26. travnja na nebu se mogu vidjeti Liridi, meteorska kiša koja je dobila ime po mjestu na kojem će se pojaviti - zviježđu Lira."