Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izolirani na otoku

Pleme ne mari za ostatak svijeta i ubija svakog tko se približi!

Sjeverni Sentinel
Foto: ESA
1/4
22.04.2015.
u 19:04

Pretpostavlja se da je otok naseljen već 60.000 godina, a indijska je vlada zabranila da mu se približava na udaljenost manju od tri nautičke milje

Sjeverni Sentinel maleni je otok u Bengalskom zaljevu veličine newyorškog Manhattana. Pripada Indiji i iz zraka djeluje zadivljujuće – kao još jedan predivni tropski otok s pješčanim plažama. No, turisti onamo neće kročiti nogom.

Naime, na otoku živi pleme koje uporno odbija povezivanje s ostatkom svijeta, piše Daily Mail. Dobrovoljno su izolirani i neprijateljski nastrojeni prema pridošlicama, većinom znatiželjnim pustolovima i lokalnim ribolovcima.

Pretpostavlja se da je otok naseljen već 60.000 godina, a indijska je vlada zabranila da mu se približava na udaljenost manju od tri nautičke milje nakon što je u nekoliko navrata bezuspješno pokušala uspostaviti komunikaciju s domorocima.

Organizacija Survival International izvijestila je da bi ona, ako bi bila uspostavljena, na članove plemena djelovala pogubno jer nisu razvili imunitet prema bolestima poput prehlade ili ospica.

>>Zahvaljujući prvenstvu pleme Tatuyo zaradu od turizma povećalo deset puta

>>Turisti pleme tretiraju kao životinje, bacaju im banane i kekse

Komentara 49

PA
pandora
19:22 22.04.2015.

Tako se brani dom

GU
Gumba017
20:28 22.04.2015.

I na sjeveru Manhattana,kad ga vec spominjete, u apsolutnoj demokraciji, zivi pleme koje odbija posao, neprijateljski su nastrojeni prema pridošlicama, i zive od drzavne pomoci i drogica.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:23 22.04.2015.

gdje je vijest da je večeras kiša lirida? "Od 16. - 26. travnja na nebu se mogu vidjeti Liridi, meteorska kiša koja je dobila ime po mjestu na kojem će se pojaviti - zviježđu Lira."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije