Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar posao u prašumi

Zahvaljujući prvenstvu pleme Tatuyo zaradu od turizma povećalo deset puta

pleme
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.06.2014.
u 20:43

U njihovo selo uz rijeku Rio Negro nedaleko od Manausa svakodnevno dođe oko 250 turista, što je deset puta više od prosjeka kada se ne igra svjetsko prvenstvo

Za razliku od brojnih prosvjednika koji diljem Brazila protestiraju zbog održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva smatrajući da je za to potrošeno previše novca jer stotine tisuća ljudi gladuju i žive u neljudskim uvjetima, amazonsko pleme Tatuyo zadovoljno trlja ruke.

U njihovo selo uz rijeku Rio Negro nedaleko od Manausa svakodnevno dođe oko 250 turista, što je deset puta više od prosjeka kada se ne igra svjetsko prvenstvo. Plemenski vođe nadaju se brojnim turistima i nakon SP-a.

>>Prvi put pred kamerom: Brazilsko pleme odsječeno od svijeta

Komentara 4

EV
ebes vl i njegove admine
11:37 28.06.2014.

i da van jos nisto recen. ovde u brazilu u podrucja oliti rezervate di zivu pravi brazilindijanci/amerindijanci bez dozvole funaija, brazilske federalne drzavne ustanove koja nadzire i skrbi o pravima brazilskih amerindijanaca ne smi niko doci. tatuyo su danas uglavnon urbanizirani i pomisani ka i mnoga druga plemena olitiga amerindijski narodi sa susidnin misanin mestijskin pukon ribeirinhoa koji zive od rike i uz riku.

EV
ebes vl i njegove admine
11:31 28.06.2014.

ala brale gusta, ovi put ste ipak uspili potrefit riku u amazoniji pa i pleme, tako da van je oni paranaski 'rio grande' ipak pravilno prisa u amazonski 'rio negro'. drugi put pazite kega ce te zvat da van mlatara gluposti i glumi novinara.

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
01:20 27.06.2014.

Tatuyo - - - Pamöá (Tatuyo, Tatutapuyo, Tatú-tapuyo), pleme američkih Indijanaca sa rijeke Pira-Paraná i gornjeg Papuríja u Kolumbiji. Oko 350 pripadnika (1983 SIL). Sami sebe nazivaju Umerekopinõ. Danas se mnogi žene sa pripadnicima plemenima Bará i Barasána. - - Barasána. - - - Prema (Whistler & Whistler 1979) sastoje se od podgrupa, viz.; Pamoa "armadillo", peta jïna "hormiga brava negra", owa "zarigüeya", jïna bïrïri, jïna pïnaa, pinoa "boa". Patrice Bidou (1977.) daje nazive klanova: huna, pinoa mahá ("anakonda"), úwamara, húna puná i pawma mahá

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije