Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petrov: Plenković je sve učinio protiv proglašenja gospodarskog pojasa

- Premijer je sve izrelativizirao i cijelu hrvatsku unutrašnju i vanjsku politiku koja nam nije bila nikada i u goroj situaciji unatoč tome sto nikada vise diplomata nismo imali na vodećim pozicijama u državi - zaključio je Petrov.
23. lipnja 2018. u 12:28 16 komentara 823 prikaza
Mostovci u Zadru
Foto: Frane Šarić

Most će uskoro predati materijal za isključivi gospodarski pojas za suvereno gospodarenje hrvatskim morem. Rečeno je to na konferenciji za novinare u Zadru na kojoj su Božo Petrov, Ines Strenja Linić i Miro Bulj naglasili da Hrvatska godišnje gubi 130 milijuna kuna jer nije proglasila isključivi gospodarski pojas. Naveli su i da je nedavna havarija turskog broda kod Jabuke dokazala da moramo imati nadzor i znati što plovi morem.

Miro Bulj Nezadvoljstvo u Mostu Miro Bulj o (starim) obećanjima Plenkovića u Splitu: 'Ponavlja se Sanader'

- Hrvatska je dužna prema ribarima i težacima proglasiti pojas. Talijani ulove milijarde kuna i ulaze bez ikakve kontrole u naše vode, a naše ribare se maltretira zbog veličine mreže.  Mi moramo voditi suverenističku politiku, no naše politike su sluganske Briselu za svoju osobu korist - rekao je Miro Bulj.

Predsjednik Mosta Božo Petrov je istakao da je u pregovorima oko sastavljanja Vlade uvjet mosta je bio isključivi gospodarski pojas. - Tada je Plenković pokušao sve da se to ne implementira i na kraju rekao da će to uvrstiti nakon završetka arbitražnog spora sa Slovenijom. Nije nam jasno zbog čega se to i dalje izbjegava. Oni se bave zatvaranjem arhiva i svim drugim stvarima da sebe zadrže na vlasti - rekao je Božo Petrov  i po pitanju INE prozvao Vladu zbog nepostojanja energetske politike.

- Premijer je sve izrelativizirao i cijelu hrvatsku unutrašnju i vanjsku politiku koja nam nije bila nikada i u goroj situaciji unatoč tome sto nikada vise diplomata nismo imali na vodećim pozicijama u državi - zaključio je Petrov.

Miro Bulj Most: 'Situacija u državi je katastrofalna, dvije trećine Hrvatske je prazno' Miro Bulj novi prijedlog Bulj: Ne vidim zašto bi itko bio protiv da 29. kolovoz bude Dan sjećanja na dr. Šretera
Na žlicu
Često ga radite, ali nikad vam ne uspije kao mamin. Ovaj recept za varivo od graška briše sve dosadašnje pogreške
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • stric8:

  ...gospodo iz sekte MOST : kakav je vaš politički stav oko istanbulske

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Most je najveca prevara i skupina nesposobnih danguba , rodjaka, kumova i inih uhljeba. Hvala Plenkovicu sto im dade Nogu....

 • ddh:

  Petrov vise nezna niti sto govori niti sto pise ili napise. Njegove "izjave" su pusto klepetanje jednog bezveznjaka. A Plenkovic mu je za sve kriv, pa cak i zato ako bura malo jace puse. Ta preskupo placena budala bi trebala ... prikaži još! barem jedamput u pola godine izjaviti nekaj, kaj je pametno, ali i to je za negaov intelekt previse.