Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBLJEN ARBITRAŽNI SPOR

Petrov: Javnost se treba podsjetiti čija je Vlada prodala prvi udio INA-e MOL-u

Zagreb: Božo Petrov komentirao aktualne događaje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 15:40

Samo čudne osobe govore da loše stoje u sudskom procesu dok im traje suđenje. Jer, ako su i imale kakve-takve šanse, otad nemaju nikakve, kaže čelnik Mosta

Hrvatska je izgubila spor protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu (ICSID), a to je sad komentirao i čelnik Mosta Božo Petrov. 

- Priča o INA-MOL-u nije od jučer. Javnost se treba podsjetiti čija je Vlada prodala prvi udio INA-e MOL-u, što je potom radio Ivo Sanader i HDZ-ova vlast, i zašto je došlo do MOL-ove tužbe 2013. te što je sve u njoj MOL tražio. Osoba koja je u sudskom procesu nikada ne govori javno protiv vlastitog sudskog slučaja jer 'puca sama sebi u koljeno’. Samo čudne osobe govore da loše stoje u sudskom procesu dok im traje suđenje. Jer, ako su i imale kakve-takve šanse, otad nemaju nikakve. Koji sudac će im vjerovati kad same govore protiv vlastitih interesa? Branite svoju poziciju do zadnjeg trenutka. Ne bježite i ne predajete se. I ne surađujete s konzultantima protivničke strane. Uostalom, u okolnostima gdje su vam savjetnici istovremeno i konzultanti MOL-a i gdje MOL traži šest milijardi kuna, pitanje je bi li nas više koštao dogovor, nego presuđeni iznos od dvije milijarde kuna - kazao je Božo Petrov iz Mosta. 

U svojem pravorijeku Arbitražni sud odbio je većinu MOL-ovih zahtjeva za naknadu štete i prihvatio tek njihov manji dio koji iznosi oko 184 milijuna dolara od ukupnih zahtjeva, koji su dosezali više od 1,1 milijardu dolara, objavila je pak danas Vlada. 

Iako je Hrvatska u postupku osporavala samu nadležnost Arbitražnog suda da odlučuje o povredama Ugovora o energetskoj povelji zbog protivnosti te nadležnosti s pravom Europske unije, što Arbitražni sud, nažalost, nije prihvatio, ipak odlučujući o biti zahtjeva MOL-a, velikim je dijelom odlučio u hrvatsku korist.

Ključne riječi

Komentara 44

DR
DrugZoka
16:28 06.07.2022.

Božo Ajde sad reci tko ti je rekao da dobro stojimo u arbitraži ako se usudiš naravno

DA
damascus
16:27 06.07.2022.

Petrov i ekipa (vjerodostojni Petrov sa izjavom kod bilježnika) koji su skrivili su arbitražu da bi i srušili Karamarka koji je znao da ćemo izgubiti, još ima obraza, da sada i dalje mudruje. Jadno i prežalosno, a da je imalolo častan, nestao bi s političke scene. Pa iako je nikakav političar i začudo prijedorski, (pardon), mostarski liječnik, znajući kakav mu je potencijal koji ima kao liječnik, drži da je sigurniji u politici. Jadni mi.

LE
LenardHr
16:07 06.07.2022.

Petrov i most su politicko zlo. Samo pljuvanje bez iceg pozitivnog....fuj....nikad necete dobiit povjerenje naroda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije