Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽO PETROV:

'Dobra priča ne može se ugasiti. Hrvatska se probudila – mi dolazimo'

Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru Mosta
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/10
06.07.2020.
u 01:24

Rezultati su išli gore-dolje, ali feštu u stožeru Mosta ništa nije pokvarilo

Možda je nekima naš rezultat iznenađenje, meni nije jer se čestita borba uvijek vrati. Nisu nam davali neke šanse, ali se dobra i čestita priča ne može ugasiti, ne daju ljudi ni dragi Bog! Ovakva Hrvatska, koja se toliko napatila, zaslužuje bolje. Posebno sam zahvalan mladim ljudima koji su danas ovdje i diljem zemlje jer su dali svoje srce. Hrvatska se probudila – mi dolazimo! – završnim riječima obratio se predsjednik strane Most nezavisnih lista Božo Petrov nakon objave završnih rezultata izbora za deseti saziv Sabora prema kojima su osvojili osam mandata. Nakon govora palile su se baklje i nastavilo slavlje uz pjesmu, ples, gromoglasan pljesak u zagrebačkom restoranu RougeMarin.

Pokazali smo potencijal

Prema prvim rezultatima izlaznih anketa u 19 sati dobili su osam mandata. I bili zadovoljni time, a sreća je eksplodirala kad su dosegnuli i deveti. Raspoloženje je malo „splasnulo“ prvim nepotpunim brojkama Državnoga izbornog povjerenstva oko 21 sat prema kojima su osvojili svega četiri mandata, a zatim se podigli na šest. Na prošlim su izborima, podsjetimo, na iznenađenje svih osvojili čak 19 mandata. No, bez obzira na sve, u Mostovu stožeru slavilo se od samog starta, a naglašavali su kako i zbog osvojenih mjesta u saborskim stolcima imaju razloga za to. Iako su analitičari od samih početaka borbe u političkoj areni najavljivali kako će ovo biti neizvjesni izbori, zapravo među najneizvjesnijima, u sinoćnjem se sjedištu stranke strepnja i nervoza nisu osjetile jer se ekipa pobrinula kako priliči proslaviti završetak izborne utrke. I kad je, s DIP-ovim brojkama, “isplivala” zabrinutost, Mostovci su ipak ostali optimistični.

– Idemo polako i oprezno, no zasad zvuči kao da je situacija dobra za Most, pogotovo imajući na umu činjenicu da smo u startu bili otpisani. Ono što je najbitnije jest zahvaliti svim biračima i volonterima koji su nam pomogli, bez kojih ovo ne bi bilo moguće – rekla je filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić koja je, podsjetimo, bila nositeljica liste u 1. izbornoj jedinici. A u stožer je stigla među prvima, u pratnji svojega supruga Nine Raspudića, ruku pod ruku, a u slavljeničkom su duhu publiku “počastili” i poljupcem.

– Pokazali smo tko smo i što možemo te kakav potencijal imamo – kratko je komentirao Nino Raspudić u iščekivanju, gledajući rezultate, te dodajući kako su ostvarili izvrstan uspjeh.

VIDEO Fešta u Mostu

– Opet smo u igri. Bilo bi super i poželjno da osvojimo još nekoliko mandata, no imamo za to sve vrijeme ovoga svijeta. Nećemo kompromitirati vrijednosne politike za koje se zalažemo. Vlast nas ne zanima. Tijekom kampanje svjedočili smo i pogrešnim anketama koje su se danima vrtjele na televizijama. Ja sam, primjerice, prema njima u 2. izbornoj jedinici imao samo 4,8 posto, a trenutačno smo na tom području dvostruko jači, odnosno imamo 9,4 posto, što je zaista sjajno. Usto, naša je mlada ekipa čista i čvrsta te najveću obvezu imamo upravo prema njima, obvezu da ova priča nastavi rasti onako kako mi želimo i trebamo – rekao je Raspudić.

Bila je to, dakako, večer puna euforije, dobre, ali i loše vibre, vrtloga emocija, zdravica i suznih očiju, rukovanja, pjesama, osmijeha od uha do uha, mrkih lica, pljeskanja, plesa i žamora. Bez obzira na iznenađenja i šokove koji su doživjeli tijekom noći, mostovci su ostali u pozitivnom duhu.

– Izlazne su ankete pokazatelj, kakve god da bile, onoga što smo najavljivali cijelo vrijeme u našoj kampanji, da očekujemo svoje mandate. A oni su produkt vrlo naporna rada koji smo pokazali integritetom i komunikacijom – ponosan je bio ekonomski stručnjak Zvonimir Troskot, koji je bio prvi na Mostovoj listi za 7. izbornu jedinicu, dodajući kako će “feštu” nastojati držati pod kontrolom i truditi se biti oprezni zbog situacije s epidemijom koronavirusa. A slavlje će biti kratko, dodao je, jer im novi dan donosi i mnoštvo obveza.

Jedinica “čudnovati kljunaš”

– Nema stajanja pa nas već sutra čekaju nove aktivnosti. Nakon prvog predaha, odnosno kad završi izborna noć, nema godišnjeg odmora, nastavit ćemo istim tempom. Najprije ćemo zahvaliti cijelom izbornom timu i svim ljudima koji su bili involvirani u kampanju, sve od Zagreba pa do istoka, zapada i ostalih dijelova Hrvatske. Nije to bio lak posao, imali smo i izbornu jedinicu, primjerice, koja je takozvani čudnovati kljunaš s obzirom na to da su u njoj tri županije i glavni grad – objasnio je Troskot.

VIDEO Miro Bulj u stožeru Mosta

Čelnik stranke Božo Petrov i njegova desna ruka, Mostov politički tajnik Nikola Grmoja, dočekani su, pak, ovacijama. “Minglali” su po restoranu, nisu nikoga zaboravili pozdraviti, izgrliti i rukovati se.

– Mi smo znali da radimo dobar posao. Jedina smo politička opcija koja je na ove parlamentarne izbore izišla samostalno, a ostvarili smo fenomenalan rezultat. Smatramo da je to najpoštenije prema biračima. Pokušali smo s HDZ-om mijenjati Hrvatsku i to nije išlo. Što će sada biti, to ćemo tek vidjeti. Čini se kako je HDZ relativni pobjednik izbora, a oni najavljuju koaliciju s Domovinskim pokretom – kazao je Grmoja, koji je bio nositelj stranačke liste u 6. izbornoj jedinici.

Ključne riječi

Komentara 5

MA
mago6235
01:35 06.07.2020.

Osvojili 50% od proslih izbor i od toga se pravi slavlje..pa to je poraz gori nego SPD....Oni slave saborske place i povlastice ...ni u vladi ni opoziciji...

Avatar cenzurapredizbore
cenzurapredizbore
07:31 06.07.2020.

Nažalost još uvijek ima onih u HR koji p..e vašu praznu i niškoristi priču. osigurali su vam još 4 lagodne godine sa dobrom plaćom i mlaćenjem prazne slame. Vi ne dolazite. Vi odlazite !

DU
Deleted user
14:04 06.07.2020.

Nije bitno što nismo prvi ,važno je da smo pri vrhu tablice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije