Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera watergate

Ostojić: Stan u kojem živim je notorna činjenica

Ranko Ostojić (1)
Anto Magzan/Pixsell
27.10.2012.
u 09:00

Ministar unutarnjih poslova u razgovoru za Novi list kazao je kako je policija otkrila tko su bili kuriri, a otkrit će i krajnjeg naručitelja kao i njegove motive

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ne pomišlja na ostavku. Smatra da je policija zakonito radila svoj posao. Da se kojim slučaju utvrdilo da je bilo nezakonitosti, podnio bi ostavku. Tako je Ostojić kazao u razgovoru za Novi list.

-  Radi se o onome što sam već rekao – o hajci u kojoj je očiti cilj poslati poruku policiji ili je eventualno zastrašiti. Valjda za mene već znaju da me ne mogu time zastrašiti. Očito je da im ja smetam na ovome mjestu, gdje u potpunosti podržavam zakonit, profesionalan i predan rad policije, s jasnom porukom policiji – u kriminalističkom istraživanju radite svoj posao isključivo po zakonu bez obzira na to o kome se radi.

Napominje da se dogodio ozbiljan proboj u informacije koje je imala policija. No, policija se nije povukla i u suradnji s tužiteljstvom nastavila je kriminalističko istraživanje. Otkrila je tko su bili kuriri, a otkrit će i krajnjeg naručitelja kao i njegove motive, kaže ministar.

Ostojić smatra da je svačije legitimno pravo tražiti nečiju ostavku, ali napominje da u ovom trenutku naglasak treba dati na  raščišćavanje situacije apostrofirajuči proširenu istragu protiv policijskih službenika koji su uhvaćeni u odavanju strogo čuvanih tajni.

- Ogranizirani kriminal ima cilj probiti se u sve sfere, u vrh svih institucija. Naravno da onda i pokušaj da preko nekih medija realiziraju svoje interese ili organiziraju ovakve konstrukcije nije neuobičajen, dodao je Ostojić u razgovoru za Novi list.

Što se tiče njegova stanovanja u stanu čiji je vlasnik tvrtka Com.Com Ninoslava Pavića, Ostojić navodi da je to notorna činjenica i da nikome nije smetalo što u njemu živi pet godina.

- Sad odjednom, u navodnoj aferi Watergate, to je ključna stvar, prigovara ministar pojašnjavajući da se radi o najmu koji je plaćao najprije Sabor a sada i MUP te da nema nikakvog sukoba interesa. 

Cijeli razgovor pročitajte ovdje

>>'Ministar policije mora ne ponuditi, nego dati ostavku!'

>>Saborski odbor o aferi Watergate raspravljat će u ponedjeljak

Sve o aferi "Hrvatski Watergate" čitajte u našem specijalu 

Komentara 118

JO
jojaktejakarim
09:15 27.10.2012.

EKSKLUZIVNO Klicin kum i jataci skrivali 50 kg tajnih policijskih dokumenata! ___________________________________________ Ovo su Karamarkovi i ADZe ljudi.Dolazi dan D kad će mnogi podviti rep.....i upirati prstom jedan u drugog.Znakovito je da Šeks,Jaca,Kujundzić šute,oni i ne pomišljaju da brane ŠPIJUNČINU!Gotov je!

OB
-obrisani-
09:29 27.10.2012.

Iz pogleda se išćitava zabrinutost i odlučnost, da će uspješno sačuvati svoju fotelju, bez obzira na istinito-lažne optužbe. Najednostavnije je dogovorno optužiti one kojih bi se htijeli rješiti. To je jajučinkovitiji recept svih moćnika. Kada bi se ugledali u sveve države, korupcija sa kriminalom nastojala bi se iskorijeniti što više. Svi potezi bivših i sadašnjih, nisu nam obečavajući. Svi uglavnom dokazani pronevjeritelji budu jedno vrijeme na oporavku u Remetincu ako je za vjerovati. Imovina ako se i oduzme je zanemariva ako se usporedi sa utrošenim sredstvima datim poštenim izvikanim uspješnim odvjetničkim timovima. Ovaj koji je živio u iznajmljenom stanu kojeg je izdala jedna od uspješnih jami-firmi, trebao je znati da je to sukob interesa samo za laika. Sve poklonjene olakotne okolnosti imaju i svoju cijenu, što Ostojić dobro zna. Sve je prijatelju ja tebi ti meni i dobro nama. Kada bi trošili svoja sredstva odabirali bi sobe, i bili sretni što u državni štedljivi dužnosnici.

BO
bolesnodrustvo
09:15 27.10.2012.

Ako se u ovoj zemlji zastrašuje ministar policije i policija onda smo u velikom problemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije