Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobili sva izvješća

Saborski odbor o aferi Watergate raspravljat će u ponedjeljak

Miroslav Tuđman
26.10.2012.
u 13:46

Na predloženom dnevnom redu nalazi se samo jedna točka: "Medijski napisi o zlouporabi sustava tajnog prikupljanja podataka – rasprava o zaprimljenim izvješćima 'Vrlo tajno'"

Nakon što je do sredine tjedna saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na zahtjev predsjednik odbora Miroslava Tuđmana dobio izvješće ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost koje bi trebalo prokazati aferu Watergate te izvješće Operativno-tehničkog centra, u petak ujutro u zgradu Hrvatskog sabora došao je policajac i s posljednjim izvješćem koje se čekalo, MUP-ovim. 

S obzirom na to da odbor ima sva izvješća potrebna da istraži ovu aferu o kojoj mediji i političari već danima raspravljaju, predsjednik odbora Miroslav Tuđman sazvao je sjednicu za ponedjeljak u 13 sati. Na predloženom dnevnom redu nalazi se samo jedna točka: "Medijski napisi o zlouporabi sustava tajnog prikupljanja podataka – rasprava o zaprimljenim izvješćima 'Vrlo tajno'". Nakon sjednice, iako je riječ o susretu pod oznakom "vrlo tajno", trebale bi se rasvijetliti činjenice vezane za ovu aferu koju mnogi nazivaju međustranačkim prepucavanjem.

>>Sve o aferi "Hrvatski Watergate" čitajte u našem specijalu

Komentara 6

Avatar pupoljak
pupoljak
14:08 26.10.2012.

Hajde dočekat ćemo i ponedjeljak, pa će valjda izaći djelo na vidjelo. Isto tako će valjda i krivci biti prokazani, a onda po zasluzi i gonjeni. I u konačnici, što je naj bolje za građane, da se prekine ova " trakavica" koja je izazvana, vjerujem namjerno radi pomutnje u državi, a da bi se zaštitio određeni krug ljudi.

OB
-obrisani-
14:36 26.10.2012.

Uistinu se treba strpiti i vidjeti kakvo će biti izvješće za javnost! Nadam se samo da će sve relevantno biti prezentirano javnosti i da nikakve ucjene, grožnje neće uspjeti sakriti istinu! Veselilo bi me ako bi "krivci" koji su se "poslužili" nedemokratskim i ilegalnim sredstvima bili rigorozno kažnjeni i udaljeni iz hrvatske politike pa ma tko oni bili!

MI
misho32
21:33 26.10.2012.

obavještajne službe hrvatske razorene su 2000-te kao što se razara i hrvatska država od te godine. Iz ove afere proizlazi da se te službe sada upotrebljavaju za unutar stranačko prepucavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije