Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički kandidat

Orepić: Budućnost Hrvatske je u funkcionalnom zajedništvu

Vlaho Orepić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
21.09.2019.
u 14:55

Hrvatske vlade su do sada bile nepoštene prema umirovljenicima, jer iz mirovinskih fondova dijele mirovine i onima koji ih nisu zaradli, rekao je Orepić

Predsjednički kandidat stranke Nova politika Vlaho Orepić izjavio je danas kako je važno ostvariti poštene izbore i napustiti politički koncept koji se zasniva na sukobu identiteta i svjetonazora, jer je budućnost Hrvatske isključivo u funkcionalnom zajedništvu.

Orepić je tijekom druženja s građanima u Rijeci rekao da je težišna aktivnost Nove politike i težišna tema njegove kandidature ostvariti u Hrvatskoj poštene izbore. "Trebamo krenuti redom, prebrojiti se, utvrditi konkretan broj stanovnika i vjerodostojne popise birača te s time izaći na izbore, kako bismo dobili legalne i legitimne predstavnike naroda," kazao je.

"Ponajprije moramo napustiti politički koncept koji se zasniva na sukobu identiteta i svjetonazora. Budućnost Hrvatske je isključivo u funkcionalnom zajedništvu svih nas koji živimo u Hrvatskoj. To je strateški pristup Nove politike i zato se tako i nazivamo," naglasio je.

Govoreći o mirovinskom sustavu, kazao je kako u Hrvatskoj više od polovice mirovina nije zarađeno.

"Hrvatske vlade su do sada bile nepoštene prema umirovljenicima, jer iz mirovinskih fondova dijele mirovine i onima koji ih nisu zaradli. Imamo određene skupine društva koje treba stimulirati i kojima treba zahvaliti, kao što su branitelji, no skrb o toj populaciji i grupama ljudi koje su to zaslužile, ne smije ići iz mirovinskih fondova. Država se za takve skupine treba pobrinuti iz drugih stavki proračuna," smatra Orepić.

Ocijenio je i kako je brodogradilište 3. maj ogledni primjerak funkcioniranja HDZ-ovih vlada te da u takvom političkom ambijentu ne može zaživjeti tržišno gospodarstvo kakvo želimo.

VIDEO Milorad Pupovac o tome ostaje li SDSS u Vladi:

"Moramo se osloboditi državnog utjecaja na poslovni svijet i tržište, a to ćemo napraviti kad prepustimo takva poduzeća, kao što je i 3. maj, isključivo tržišnim odnosima," zaključio je Orepić.

Ključne riječi

Komentara 2

UJ
ujo41
10:52 22.09.2019.

razumem druže kapetane....

BA
Barbasmora
15:59 21.09.2019.

Funkionalno zajednistvo na Balkanu?! Opet neka revolucionsrna ideja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije