Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKI IZLETI

Od Winnetoua i jahanja do šetnji i splavarenja

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
09.03.2018.
u 12:00

U Gorskom kotaru može se rekreativno jahati, ali i proći školu jahanja (gore). Špilja Vrelo u Fužinama uređena je tako da je mogu posjetiti i djeca i osobe s invaliditetom (desno)

Kvarnerski turistički domaćini imaju pregršt prijedloga za obiteljske izlete i aktivnosti. Pozivaju tako na kanjon Kamačnik u Vrbovskom, vodeni tok velike ljepote koji je usjekao kanjon u jurskim vapnencima, gdje čeka i ugostiteljski objekt s goranskim jelima. Dobar je prijedlog i posjet tzv. Winnetou selu u Fužinama, odnosno kaubojskom naselju Roswell, gdje je snimana većina scena iz filma o indijanskom poglavici Winnetouu.

Platak, na kojem je trenutačno aktualno skijanje, nudi, recimo, četiri puta dnevno i panoramske vožnje žičarom, devet biciklističkih staza, tubing-stazu na Radeševu dugu 160 metara itd. U Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi može se, recimo, razgledati izložbeni postav na temu šumarstva, lova i ribolova, a Park šuma Golubinjak u Lokvama idealna je za one koji žele uživati u zaštićenom krajoliku s ugostiteljskim objektom, roštiljima, sportskim terenima, brojnim šetnicama i špiljama. Lokvarsko jezero u Lokvama nudi obilazak pješice i biciklom, ali poseban je doživljaj svakako splavarenje jezerom na splavi „Čača“. Jezero Bajer u Fužinama može se upoznati šetnicom oko jezera dugom sedam kilometara, a moguća je vožnja turističkim vlakićem ili konjskom zapregom.

Spilja Vrelo u Fužinama, duga 300 m, s prekrasnim izvorom, jezerom i ponorom uređena je tako da je mogu posjetiti i najmlađi i osobe s invaliditetom, a za posjetitelje je otvorena i najdublja špilja u Hrvatskoj, Lokvarka u Lokvama. Gorski kotar nudi i škole jahanja i rekreativno jahanje u Fužinama i Tršću. Vrijedi posjetiti i izletište Javorova kosa u Ravnoj Gori s planinarskom kućicom pokraj koje je, prema legendi, ljekoviti izvor Božji studenac. Na poučnoj stazi Plodovi gorja u Ravnoj Gori, koja ima i vidikovac, namjernik će naučiti puno o biljkama i plodovima goranskih šuma. Djeci će posebno zanimljiva zasigurno biti Staza predatora u Tršću; turističko-edukativna šetnica od 1,7 km s maketama životinja u prirodnoj veličini.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije