Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Cindrić

Naoružan do zuba jaše uz Zrmanju i dovodi nam 'A je to'

Foto: Instagram
1/3
24.10.2015.
u 18:30

Brz na okidaču S diplomom Oxforda u džepu, radi i na novoj dramskoj seriji i snima "Kud puklo da puklo"

Okus (umjetne) krvi ne smeta mu jer je prizor koji vidi pred sobom nestvaran. Zelena Zrmanja prostire se unedogled dok pod sobom osjeća snagu konja... Prizor je to koji je Marku Cindriću (31), prvom hrvatskom glumcu s diplomom prestižnog Oxforda, zvučao kao san. A da se snovi ponekad i ostvaruju naučio je kad je na audiciji dobio ulogu u Winnetouu. Ulovili smo ga nakon snimanja scena o kojima je upravo kao klinac maštao.

Konj, kočija, pucačina

– Snimati vestern u 21. stoljeću je genijalno, koliko ljudi dobije priliku snimati vestern, jahati konja uz Zrmanju... U Hrvatskoj vrlo malo – kaže Cindrić.

Njegov lik, mali bandit, u filmu je dio klike glavnog negativaca El Mas Loca.

– Impresivni kostimi, šminka, scene s deset konja u kojima su svi naoružani, ide kočija... – prepričava oduševljeno jer mu je upravo vestern "Za šaku dolara" bio glavna motivacija da uroni u svijet filma.

– Volim i kazalište, ali veliki sam filmofil. Gutam filmove od djetnjstva i taj osjećaj kad sam pred kamerama, na setu, genijalan mi je, uživam u tome – priča Marko.

S obzirom na to da toliko voli svoj posao, lakše podnosi i stres koji taj posao podrazumijeva. Posebno se to odnosi na uvjete, koji katkad znaju biti poprilično nenormalni.

Ekipa za megazezanciju

– Dignu vas u tri ujutro, a očekuju da već u 4.30 funkcionirate kao da je 10 sati. Nismo robovi, ali da ne volim ovaj posao bilo bi mi puno teže – kaže Marko. Očekuje ga još i snimanje novih scena pucačine u Njemačkoj, a možda i okršaj s Winnetouom.

Zbog uloge je morao naučiti jahati, no to mu nije teško palo. Štoviše, namjerava se i dalje baviti tim plemenitim sportom.

– Nisam očekivao da će biti tako zahtjevno, to je potpuno drukčiji rad nogu i pozicije tijela od onih na koje smo mi navikli. Ali, jahanje je lijep sport i i predivan je osjećaj biti sa životinjom koja je toliko lijepa i inteligentna. Nevjerojatno je da čovjek može s drugom vrstom tako funkcionirati.

Dok ne krene u Njemačku snimati spomenute scene, Marko u Zagrebu snima nove epizode popularne humoristične serije "Kud puklo da puklo" koje ćemo na Novoj TV gledati za mjesec dana, ali radi i na razvoju koncepta nove dramske serije sa scenaristom filma ZG80 o Bad Blue Boysima u kojem je također odigrao ulogu. A ono čemu se posebno veselimo predstava je "A je to" koju Marko radi s kolegom glumcem Asimom Ugljenom, a koja bi premijeru trebala imati na proljeće iduće godine.

– To će biti odlično. Pat i Mat iskopaju "last minute" katalog i dolaze na Jadran na ljetovanje i upadaju u hrpu problema – najavljuje Marko koji je okupio ekipu koja obećava.

Režiju će raditi Mario Kovač, scenografiju Davor Prah, a za glazbu je zadužen Tomislav Babić. Bit će to megazezancija, najavljuje Marko.

>> Winnetou i Bljedoliki nakon 50 godina opet plivaju u Krki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije