Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državno izborno povjerenstvo:

Samo je jedna kandidatura bez 10 tisuća potpisao: Nezavisni kandidat predao jedan potpis

Ivan Pernar predao potpise
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
04.12.2019.
u 06:40

DIP planira održati sjednicu u četvrtak, najvjerojatnije u 12 sati, tada će utvrditi listu kandidata za predsjednika i objaviti je na svom webu, dakle već u ranim poslijepodnevnim satima, a time onda počinje i izborna promidžba

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Vesna Fabijančić Križanić potvrdila je kako od 12 kandidatura za predsjednika države koje je Povjerenstvo zaprimilo, jedna nije sa potrebnih 10 tisuća potpisa.

"Jedna nije s potpisima, ali je zaprimljena, jer je predan prijedlog na obrascu“, rekla je Fabijančić-Križanić iza ponoći, kada je istekao rok za podnošenje kandidatura.

Službena izborna promidžba, potvrdila je, počet će u četvrtak.

DIP planira održati sjednicu u četvrtak, najvjerojatnije u 12 sati, tada će utvrditi listu kandidata za predsjednika i objaviti je na svom webu, dakle već u ranim poslijepodnevnim satima, a time onda počinje i izborna promidžba, navela je.

Podsjetila je da svaki kandidat na promidžbu smije potrošiti do osam milijuna kuna, da će službena promidžba trajati do 20. prosinca u ponoć. Kandidatima je poručila da će morati prikazati sve donacije, sva vlastita sredstva, troškove, cijene i popuste medijskog oglašavanja.

Prva financijska izvješća kandidati moraju podnijeti sedam dana prije izbora, podsjetila je Fabijančić-Križanić.

Tri potencijalne kandidatkinje

 DIP-u su kandidature podnijele tri potencijalne kandidatkinje – aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja ju je potkrijepila sa gotovo 232 tisuće potpisa,  kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović i predsjednica Starta Dalija Orešković te devet kandidata. 

To su bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, pjevač Miroslav Škoro, europarlementarac Mislav Kolakušić, ekonomist Dejan Kovač, bivši pravaš sada čelnik stranke Desno Anto Đapić, redatelj Dario Juričan odnosno Milan Bandić, saborski zastupnik Ivan Pernar (SIP), predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić te nezavisni kandidat Slobodan Midžić koji ju je donio samo uz svoj potpis.

Video: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predala potpise DIP-u

Komentara 26

OB
ObrenM
07:29 04.12.2019.

Vidi se vjerodostojnost VL ,koji je cestitu Avu skoro postavio u sami vrh kandidature.Imala je casno mjesto sakupljanja potpiss-u porno sopovima.Kada sam sa podlogom komentirao njenu moralnost,bio sam tjedan dana blokiran.Volio bih sad citati komentare njenih sponzora iz VL.

SA
sargu123
09:38 04.12.2019.

Svi su bolji od sadašnje.

OP
opapara
08:29 04.12.2019.

mislim da će pobjediti kolinda jer "evolucija ide u kontra smjeru"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije