Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađujući obrat

Obitelj štedjela 12 godina: Kada su otvorili kasicu dočekalo ih je iznenađenje

Foto: Pixabay
1/3
05.04.2024.
u 17:42

Obitelj iz Californije, nakon dvanaest godina, otvorila je svoju dugogodišnju kasicu prasicu, nazvanu "Rosie", u koju su redovito ubacivali novac.

Majka i troje djece su tijekom dvanaest godina redovito ubacivali novac u kasicu. "Prasica Rosie" je bila dom za njihovu ušteđevinu, primajući kovanice i povremeno novčanice, uključujući čak i nekoliko novčanica od 100 dolara. Međutim, posljednjih vremena primjetan je bio pad ulaganja, što se pripisuje sve većoj popularnosti bezgotovinskog plaćanja.

Konačno, Sarah i njena troje djece iz Californije su se odlučili otvoriti kasicu. Snimak tog trenutka objavili su na TikToku, gdje je brzo postao viralan. Video je od sredine ožujka prikupio osam milijuna pregleda i više od 300.000 lajkova. Unatoč širokom oduševljenju, bilo je i onih među publikom koji su izrazili razočaranje, prenosi Newsweek.

Razlog tome je što su mnogi od njih očekivali znatno veći iznos od onoga koji su zapravo dobili. Prema riječima majke Sarah, u kasicu su pronašli 2.329,27 američkih dolara, odnosno 2.164,40 eura. “Nakon što smo objavili ukupan iznos na TikTok-u, dobili smo mnogo komentara od ljudi koji su bili razočarani jer su smatrali da je iznos mali za vrijeme koje smo štedjeli”, rekla je majka troje djece.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Znate li koja je rijeka najhladnija na svijetu? Teče i kroz Hrvatsku

1/10

“Nije se radilo toliko o količini novca koja je iz toga proizašla, koliko o iskustvu zajedničkog rada – nastavljajući obiteljsku tradiciju korištenja “Rosie”, iščekivanju da ćemo je jednog dana otvoriti i učiniti nešto lijepo s tim novcem”, dodala je.

Trenutak kad su svi novčići ispali iz kasje prasice bio je nezaboravan. "Čak su se pojavili i novčići koje smo dobili od moje bake prije njezine smrti, što je bilo posebno emotivno jer smo osjećali da je s nama dok smo otvarali kasu", rekla je Sarah. Otvaranje "Rosie" predstavljalo je mnogo više od same količine novca. S obzirom na sjećanja i nostalgiju, trenutak je bio ispunjen emocijama.

Sada kada su uštedjeli novac, obitelj planira iskoristiti ga za putovanje u američke nacionalne parkove, a "Rosie" će se nastaviti puniti i u nadoilazećim godinama. 

@our.california.fun We’ve been saving this up for the past approximately 12 years. Grandparents have helped contribute coins and our middle child has always loved keeping his eye our for coins whenever we are out and about. It was a fun family lesson on how a little adds up to a lot over time. The kids have anticipated an “epic” family trip once we finally opened Rosie the Pig (which is a piggy bank my husband made with his Dad out of a propane tank which his parents used for years and then it got bestowed to us to fill up). Epic to me always means long multi state road trip but to my kids means theme parks so we will soon be headed to several CA theme parks on a family vacay thanks to Rosie the Pig! What’s your favorite CA theme park? #piggybank #familytravel #californiatravel #californiaadventures #savingsgoals ♬ Bongo Cha Cha Cha - Goodboys

 

FOTOGALERIJA Ovo je 8 suptilnih znakova koji otkrivaju da je vaš pas usamljen

1/12

Komentara 1

DA
darko122
20:59 05.04.2024.

Netko je imao ključ od kasice 100%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije