Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZLILO NJEGOVATELJICI

Novi proboj korone u splitski dom koji je već bio žarište: Oglasio se i Škaričić

Evakuacija štićenika
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/9
16.11.2020.
u 17:30

Testirani članovi osoblja i štićenici su u samoizolaciji sve dok ne stignu rezultati .

U Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu ponovo je ušao koronavirus. Pozitivne su jedna štićenica Doma i jedna djelatnica. 

- Jedna je korisnica bila u bolnici, duže vrijeme, vratila se u samoizolaciju u Vukovarskoj. Nakon nekoliko dana je pokazala simptome, jučer se testirala, danas je došao rezultat i pozitivna je. Druga je njegovateljica koja je došla raditi prije 5-6 dana, bila je negativna. Moraju se testirati jer radimo u timovima, po 14 dana i to tako fukcionira tamo od 8 mjeseca. Ona je došla negativna, jučer joj je jednostavno pozlilo i pozitivna je - kazao je ravnatelj doma Ivan Škaričić za portal Dalmacija danas. 

VIDEO: Evakuacija štićenika Doma za starije i nemoćne u Splitu u travnju ove godine

U međuvremenu, na virus se testiralo još 15-ak ljudi, među kojima su i korisnici doma i osoblje. Oni su u samoizolaciji sve dok ne dobiju rezultate. 

Podsjećamo, u ovaj dom došlo je u travnju proboja virusa, zbog čega je umrlo ukupno štićenika. Poslane su inspekcije resornih ministarstava, no utvrđeno je kako nema krivice nadležnih iz doma. 

 

Komentara 2

GE
genadij
18:40 16.11.2020.

Jeli "proboj" korone išao u klin ili frontalno? Koliko je divizija korone uključeno i jesu li bile oklopno mehanizirane jedinice na čelu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije