Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kutle opet pobijedio na sudu: Hrvatska mu iz proračuna treba isplatiti 60.000 kuna

Stav suda bio je da je u tom predmetu nastupala zastara, dok se optužbe za ratno profiterstvo ne može dokazati samo pukim navođenjem činjenice da je ono za što se Kutle tereti ratno profiterstvo  jer se događalo u vrijeme Domovinskog rata.
16. studenoga 2020. u 16:59 66 komentara 14270 prikaza
Miroslav Kutle
Foto: STR-8287/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Miroslav Kutle, simbol tajkunske privatizacije i čovjek koji se iz sigurnosti susjedne države već godinama ruga hrvatskom pravosuđu iz "ratova" s tim istim pravosuđem sve češće izlazi kao pobjednik. 

Miroslav Kutle Privatizacijske pljačke bez kazne Kutle već 10 godina iz sigurnosti BiH gleda kako mu presude odlaze u zastaru

Em mu se postupci obustavljaju zbog zastare, em mu se u tim istim obustavljenim postupcima plaćaju sudski troškovi. A plaćenije sudskih troškova dolazi iz proračuna, pa će tako, po najnovijoj odluci zagrebačkog Županijskog suda, Kutle i njegov odvjetnik dobiti oko 60.000 kuna na ime troškova u slučaju Mirna.

Naime, prema zakonu kod oslobađajućih ili odbijajućih presuda te obustava postupka zbog zastare, troškovi idu na račun proračuna, pa Kutle samo koristi sve zakonom predviđene mogućnosti da ostvari svoja prava. No apsurdno je da je od tog zakona čija sada prava obilato koristi, pobjegao u BiH, a kako ne bi išao na izdržavanje kazne.

U međuvremenu, većina od nekih 20-ak postupka koji su se vodili protiv njega je otišla u zastaru, koju je tužiteljstvo, u nekim situacijama, pokušalo onda premostiti optužbama za ratno profiterstvo. No takvi pravni manevri nisu naišli  na razumijevanje suda, koji je obustavio postupak za privatizaciju Mirne, a tu je odluku potvrdio i Vrhovni sud.

Miroslav Kutle Odbjegli tajkun izvojevao još jednu pobjedu: Pravomoćno oslobođen za Tisak

Stav suda bio je da je u tom predmetu nastupala zastara, dok se optužbe za ratno profiterstvo ne može dokazati samo pukim navođenjem činjenice da je ono za što se Kutle tereti ratno profiterstvo  jer se događalo u vrijeme Domovinskog rata.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

ogulin
plaća je od 4800 do 7000 kuna
Gradi se najveća tvornica drvenih podova na svijetu: Na raspolaganju nam je 300 radnika, trebamo ih još
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
 • polk:

  Kad bi bilo pravde sad bi svi i u policiji i u sudstvu (koji su bili uključeni)završili na dugogodišnjoj robiji.Majku vam vašu što nam radite.

 • Avatar Tombstone
  Tombstone:

  Da....ovakvi prazne proracun koji onda pune bake koje nisu na vrijeme platile telefon i struju. Bijedno

 • sani1:

  Ovo više postaje gadljivo za pratit.