Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Predsjednički izbori

Nedjeljko Babić: Pokradenih 400 milijardi kuna možemo vratiti u zemlju za nekoliko dana

Nema naprijed dok se pljačka ne sankcionira i dok se oduzeto ne vrati u državno vlasništvo, jasan je Babić
09. prosinca 2019. u 09:39 42 komentara 10584 prikaza
Nedjeljko Babić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Među glavnim točkama izbornog programa prvog čovjeka Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca jest borba protiv korupcije i revizija privatizacije.

Nedjeljko Babić NEOČEKIVANI KANDIDAT Tko je Nedjeljko Babić, Zagorac koji je u potajici skupio 14.000 potpisa

Predsjednički kandidat, predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić, izložit će svoj program na današnjoj konferenciji za novinare, a za Večernji list jutros otkriva neke od najvažnijih naglasaka.

VIDEO Večernjakovi novinari najavljuju predsjedničke izbore:

– U mom programu, koji smo nazvali ''Četiri puta četiri'', među glavnim su točkama borba protiv korupcije i revizija privatizacije do 1990. S privatnih računa u inozemstvu želim vratiti 400 milijardi pokradenih kuna. To nije neizvedivo. Štoviše, može se napraviti praktički u nekoliko dana, a tim novcem možemo kreirati 400.000 radnih mjesta i očistiti dio duga. Sve te prodane tvornice bile su u vlasništvu naroda i narodu to treba i vratiti. Nema naprijed dok se pljačka ne sankcionira i dok se oduzeto ne vrati u državno vlasništvo – jasan je Babić koji kaže da utrku od 10.000 metara kreće od starta, za razliku od nekolicine kandidata s medijskom prednošću koji su, kako kaže, već na 8000 metara. – Mediji su na neki način odredili favorite još prije nekoliko mjeseci, ali to ne znači da bi oni predsjedničke obaveze obavljali išta bolje od nas drugih.

To ga ne demotivira, a već gleda i prema parlamentarnim izborima.

TURNEJA PO DALMACIJI Na skupu Grabar-Kitarović netko uzviknuo 'Sad ili nikad!' pa mu uzvratili: 'Nikad!'

– Da, za parlamentarne izbore pripremam se praktički već četiri godine. Imamo parlamentarnu demokraciju u kojoj se ne zna tko pije, a tko plaća. Sabor nam se pretvorio u balkansku krčmu. Zalažem se, inače, za polupredsjednički sustav u kojem se zna tko je najodgovornija osoba u državi. Nije bez veze da ga Rusija, SAD i, recimo, Francuska imaju. Mi pak, popularno rečeno,  imamo predsjednika države s ovlastima fikusa, a predsjednik Vlade sluša umjetnu tvorevinu EU koja nam donosi više štete nego koristi – kazao nam je Babić uoči konferencije za vinare i poručio da za njega nema razlike između HDZ-a i SDP-a te da je dosta podjela na lijeve i desne, ustaše i partizane.

Video: Predsjednički kandidat Nedjeljko Babić predstavio program

Inače, Nedjeljko Babić porijeklom je iz Klanjca. Rođen je 1968., a Hrvatsku stranku svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca s oko 23.000 članova je utemeljio je 2016. Prije toga bio je član HDZ-a. Za predsjedničku kandidaturu predao je 14.000 potpisa, a za sebe voli reći da je čovjek iz naroda.

– Radimo na tome da se približimo narodu i da napokon narod ima svog predstavnika, a ne da svi govore kako su predstavnici naroda – riječi su N. Babića.

Logotip IZBORI 2019 | Autor :

Video: Predsjednički kandidati

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
 • Avatar gunner12345
  gunner12345:

  inače je čovjek u pravu svaki krimos poput mamića ima off shore račune i tamo miljune, samo ako to sve daš na sudove to nikad neće završiti...

 • generacija57:

  Gdje su novci od prodaje stanova?

 • Avatar gunner12345
  gunner12345:

  najgore od svega je što ljudi znaju da je adeze opljačkao, uništio, pokrao i raselio hrvatsku ali i dalje glasaju za njih, a protiv naroda se ne smije...