Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Natječaji javne nabave ostvareni su s najviše dvije ponude

Gulkovi rezultati pokazali su da je gotovo 40 posto svih državnih natječaja ostvareno na temelju samo jedne ponude, dok je 57 posto natječaja ostvareno s dvije ponude
14. veljače 2012. u 15:06 2 komentara 40 prikaza
ponuda
Foto: Anto Magzan/VLM

Udruga Vjetrenjača organizirala je nagradni natječaj na kojemu je prvo mjesto odnio Igor Gulk koji je svojim radom dokazao neefikasnost sustava javne nabave na temelju podataka u projektu "Provjetravanje javne nabave".

Naime, Gulkovi rezultati pokazali su da je gotovo 40 posto svih državnih natječaja ostvareno na temelju samo jedne ponude, dok je 57 posto natječaja ostvareno s dvije ponude. Također, analiza pokazuje da su trgovačka društva koja surađuju s državom znatno uspješnija od tvrtki koje ne posluju s državom.

Drugu nagradu dobili su studenti Dražen Odobašić, Mario Miler, Frane Glasinović, Darko Boto, Helena Pezer, Alen Huskić i Dejan Gambin koji su koristeći street map tehnologiju geolocirali pozicije gdje se javna nabava događala i u nekoliko kategorija ilustrirali tijekove novca, a treću nagradu dobio je Tin Benjamin Matuka koji je infografikom prikazao presjek natječaja o javnim nabavama kroz tri godine.

Danijel Popović
Moja je cura pala u nesvijest kad su nam u banci rekli da mi je Jugoton uplatio milijun maraka za album
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • -obrisani-:

    majko mila....koja veleizdaja na svakom koraku....

  • Deleted user:

    pitam ove koji kukaju... bavim se proizvodonjom i specifičan sam.... sad nitko se osim mene ne javi na natječaj i ja sam sumnjiv........ a čitav život ulažem u crteže,ljude itd.... ili mi se može javiti na tender netko tko ima ... prikaži još!a samo sobu,tel/fax i mobitel i nudi \"isti\" posao ali od \"štefa\" koji ima neki tokarski stroj u garaži.... i na tenderu je 1 lipu jeftiniji i on je prošao. PRAKSA:::::: Znam poduzeća koja su morali otpustiti ljude jer nisu dobili tendere nego neki ljudi/o njima gore pišem/ iz ureda.... ali oni su organizatori itd. To znači npr. ako netko nema pilanu ne može prodavati drvo... ili .... e sad što je tu poanta sustav javne nabave je koncipiran da jači jede manjeg a to znači da velike korporacije jedu naša poduzeća i zatvarju naša radna mjesta sve pod krinkom prava.... slažete li se sa mnom.... ili smo mi svi privatnici lopovi..........