Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 23 GODINE

Načelnik najveće međimurske općine izašao iz SDP-a: 'Lokalni čelnici prepušteni su sami sebi'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
23.12.2019.
u 14:01

. U međimurskom SDP-u već duže vrijeme tinjaju unutarstranački sukobi i dijele se suspenzije.

Darko Dania, načelnik Nedelišća, najveće općine u Međimurskoj županiji, nakon 23 godine članstva izašao je iz SDP-a. Kaže da je vjerovao i još uvijek vjeruje u načela socijaldemokracije, političku vjerodostojnost, jasne političke ciljeve i korektno političko natjecanje, i da se s kolegama borio za rejting stranke na svim dosadašnjim izborima.

 - Sav svoj trud i angažman te osobno i političko iskustvo stavljao sam na raspolaganje stranci, njezinom jasnom programu, politici i liderstvu. Danas, nažalost, te karakteristike više ne prepoznajem i vidim da su čelnici lokalnih jedinica samouprave prepušteni sami sebi u praktično svim procesima kreiranja platformi za jačanje stranačkih vrijednosti na lokalnoj razini. Politička potpora koju smo prije dobivali iz središnjice stranke izostaje već neko vrijeme. Za to ne krivim vodstvo stranke niti sadašnju političku situaciju. Jednostavno su se vremena promijenila, kao i očigledni nacionalni prioriteti - objasnio je razlog odlaska iz stranke Dania koji će ubuduće raditi kao nezavisni načelnik. U međimurskom SDP-u već duže vrijeme tinjaju unutarstranački sukobi i dijele se suspenzije. 

Dio članova nezadovoljan je radom i rezultatima predsjednika županijske organizacije Mladena Novaka, a sad je, eto, na vidjelo izašao i odnos središnjice prema lokalnoj organizaciji. 

Komentara 5

RO
ronyday
15:28 23.12.2019.

Komunjare su najveće zlo Međimurja. Vrijedan i radišan nikada nije bio sposoban preuzeti sudbinu u svoje ruke, uvijek su ga vodale razne zlotvorne partije

JP
josip.pogacic
15:16 23.12.2019.

Valjda ide kod Bandića da nekog zaposli u zagrebački holding,koji postaje Irska za uhljebe.

Avatar nekakav
nekakav
14:31 23.12.2019.

pa nemojte to zokiju raditi pred drugi krug! kakvi ste vi to 'drugovi'?! umjesto da se sad skupite svi pod jedan kišobran, vi se naguravate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije