Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA

Odbačen zahtjev za pitanje povjerenja ministrici Divjak: 'Odbacujemo sve navode'

Vlada - sjednica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.12.2019.
u 10:03

Na sjednici će se naći i prijedlog prijedlog Cro kartice, kao poticaja domaćim turistima za putovanja po Hrvatskoj.

Vlada je na sjednici u srijedu u potpunosti odbacila prijedlog 31 oporbenog zastupnika u Hrvatskome saboru za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

 "U cijelosti odbacujemo sve navode iz podneska i vezano uz dio koji se odnosio na prosvjede prosvjetara, kao i sve ono što se odnosi na reformu sustava obrazovanja", rekao je kratko premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

 

U obrazloženju Vlade, među inim, stoji da je Vlada sustavno vodila računa o poboljšanju statusa učitelja i nastavnika te ostalih zaposlenika u sustavu odgoja i obrazovanja kroz četiri područja djelovanja - poboljšanjem materijalnog statusa, nagrađivanjem i napredovanjem najboljih, osiguravanjem sigurnog okruženja za rad koje uključuje opremanje škola i nastavnika te prevencijom nasilja i prilikom za unaprjeđenje nastavničkih i stručnih kompetencija.

"Štrajk, koji je najvećim dijelom bio usmjeren k poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih u sustavu odgoja i obrazovanja, u konačnici je rezultirao rastom osnovice plaće i rastom koeficijenta složenosti poslova, pri čemu je uzeta u obzir fiskalna održivost državnog proračuna. Na temelju postignutog kompromisa, u sljedećih 12 mjeseci osigurat će se rast osnovice za 6,12 posto te rast koeficijenata složenosti poslova, odnosno dodatka na plaću u iznosu od 6,11", stoji u obrazloženju.

 

Komentara 7

Avatar southman
southman
10:55 18.12.2019.

Divajk nema morala koliko je crno ispod nokta. Prestigla je i Kuščevića.

ST
stefj
10:09 18.12.2019.

Želimo komentar izvješća MMF-a i da li će se napokon nešto napraviti u smjeru njihovih preporuka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije