Naslovnica Vijesti Hrvatska

'My name is Ranko!' Pogledajte kako se ministar Ostojić obratio izbjeglicama

Ministar se izbjeglicama obraća umirujućim riječima objašnjavajući im proceduru prije nastavka puta do mađarske granice.
21. rujna 2015. u 11:58 163 komentara 26784 prikaza
Foto: Youtube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Komentirajući današnje potpisivanje sporazuma o Domoljubnoj koaliciji, potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić rekao je kako su oni puno toga do sad obećavali.

- S obećanjima su kao i Orban, takva politika neće proći, rekao je Ostojić. Dodao je kako će humanost u svakom slučaju pobijediti te da sve ovo što Vlada poduzima u vezi s izbjegličkom krizom se ne radi radi izbora.

- I kad bih znao da ćemo izgubiti izbore radi ovakvih postupaka tijekom izbjegličke krize, jednako bih postupio, istaknuo je Ostojić. Ukazao je i kako su na samoj svečanosti potpisivanja koalicionog sporazuma, HDZ i partneri mogli pozvati barem dva autobusa izbjeglica na ručak.

- Mi smo 30.000 ljudi zbrinuli, a oni ne mogu dva autobusa nahraniti. Toliko o njima i njihovim obećanjima o humanosti njima kao velikim kršćanima, kazao je Ostojić

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Tovarniku dočekuje autobuse s izbjeglicama te im se obraća umirujućim riječima objašnjavajući im proceduru prije nastavka puta do mađarske granice.

Salam alejkum, moje ime je Ranko i ja sam ministar unutarnjih poslova. Ovdje ćete biti kratko vrijeme kako bi se okrijepili nakon čega ćete biti prebačeni u Europu. Uzmite hranu, otuširajte se i slušajte upute policije – kazao je Ostojić izbjeglicama.

Vlada je na svojem profilu na Twitteru objavila i video:

>>Milanović razgovarao s austrijskim premijerom o krizi. Ostojić u Opatovcu: Izbjeglicama se ne uzimaju otisci prstiju jer ih to jako plaši

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas