Naslovnica Vijesti Crna kronika

Muškarac mrtav, dvoje djece i dvoje odraslih u teškom stanju. Večerali su u restoranu

Na teren je izašao zamjenik Županijskog državnog odvjetnika koji će obaviti očevid
13. kolovoza 2019. u 14:59 90 komentara 61784 prikaza
Brod trovanja hranom
Foto: Luka Safundžić
Pogledajte galeriju 1/2

Jedan muškarac preminuo je na svom brodu u gradu Hvaru na otoku Hvaru, a još četiri osobe su hospitalizirane. Informaciju nam je potvrdila Željka Radošević iz odjela za informiranje PU Splitsko-dalmatinske. Riječ je o talijanskim državljanima. Među unesrećenima su dvoje djece koji su hospitalizirani na odjelu pedijatrije.

hitna pomoć Blato Cijela obitelj umalo umrla zbog trovanja vinom, sanitarna došla tek nakon tri dana

Za danas poslijepodne najavljena je konferencija za novinare u splitskoj bolnici. U pozivu je potvrđeno kako je riječ o trovanju jer su najavili kako će na Klinici za infektologiju dati informacije o zdravstvenom stanju 'otrovanih pacijenata'. 

Navodno su jeli školjke u jednom restoranu na Hvaru.

– Jutros u 10 i 10 zaprimili smo informaciju lučkog kapetana kako uplovljava u luku Hvar zbog smrti jedne osobe. Još četiri osobe zbog teškog zdravstvenog stanja prevezene su u splitsku bolnicu – rekla je Radošević. Na teren je izašao zamjenik Županijskog državnog odvjetnika koji će obaviti očevid. Detaljnije informacije iz PU nisu željeli iznositi. 

Više će se znati nakon očevida i obdukcije.

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Ernest_Fulir
    Ernest_Fulir:

    Hoce li sada itko objaviti gdje su jeli, sta su tocno jeli, od koga je restoran nabavio te dagnje, da li ih je vlasnik restorana legalno platio i dobio racun, gdje su dagnje izlovljene, kada, kako su bile skladistene... Da ... prikaži još!a ne govorim da im je “ugledni restoran” vjerojatno prodao to pod “svjeze prirodno izlovljene plodove mora”, i naplatio 1 porciju min. 250 kn, a u stvarnosti su vjerojatno na divljaka ubrane na nekoj hrdjavoj olupini ili ispustu kanalizacijskom gdje su na sebe navukle sve moguce i nemoguce toksine... Jbt, da sam ja zena tog nesretnika sto je umro, ako se pokaze da je restoran ili dobavljac dagnji kriv (a vrlo vjerojatno jest), ne bi od tog restorana ostao ni kamen na kamenu, niti bi krivac docekao sudsku presudu... i tako bi vlasniku vjerojatno dosudili da je imao sinkopu prilikom posluzivanja dagnji. Tko misli da sam u krivu, neka digne ruku.

  • DOBARDAN:

    Nema takvog trovanja hranom od kojega se u času umire, osim ako si na nešto alergičan. Kod trovanja hranom ide mučnina, povračanje, proljev a kod tih simptoma ima dovoljno vremena da se reagira, pogotovo u našemu moru gdje su ljudi ... prikaži još! za sat ili dva u bolnici i to sami, a na poziv u pomoć i brže.

  • Igggy:

    Ja sam se u hvarskom finom restoranu prije par godina otrovao tunom.