Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Markotić: Puljak djeci u školama govori da Bog ne postoji

Tafra Bazina (Pametno): Predaje im isključivo znanstvene činjenice.
20. ožujka 2018. u 10:46 364 komentara 18298 prikaza
ivica puljak
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Sjednicu Gradskog vijeća Splita iskoristio je Josip Markotić iz Mosta kako bi govorio o predavanjima dr. Ivice Puljka u školama, člana stranke Pametno, koje smatra neprimjerenima.

Savjet za Dalmatinsku zagoru Inicijativa MOST-a 'Želimo ukazati na vapaj, iseljavanje i depopulaciju u Dalmatinskoj zagori'

– Tražim stanku zbog predavanja dr. Ivice Puljka, našeg vrhunskog znanstvenika zbog njegovih predavanja po hrvatskim školama i vrtićima. Obratili su mi se mnogi roditelji da on mimo njihova znanja uz svoj znanstveni dio provlači ideološke stvari, nameće svoja uvjerenja. Djeci, koja nemaju kritičko mišljenje, govori da je znanost dokazala da nema Boga i da to nije u skladu sa znanstvenim činjenicama, što smatram ideološkim pristupom. Zamoljen sam od roditelja da to kažem na Gradskom vijeću – rekao je Markotić i usporedio dr. Puljka s Ivanom Pernarom i njegovim dolascima u škole.

ivica puljak
1 / 17
Split - sjednica vijeća

U obranu kolege Puljka stala je Natalia Tafra Bazina iz Pametnog.

– Grozno je da se koristi Gradsko vijeće za teme koje nemaju veze s dnevnim redom, a ružno je čuti ovakve laži i neistine. Gospodin Puljak ne upada u vrtiće i škole poput gospodina Pernara. Puljak dolazi isključivo na poziv nastavnika, odgajatelja i uz odobrenje ravnatelja. Ako su neki roditelji nezadovoljni trebaju to rješavati sa školom jer on nikada nije došao, a da nije pozvan. Drugo, on govori samo ono što je znanstveno dokazano, poznato i piše u knjigama. Ne propagira svoju ideologiju, a ako spomene svoja vjerovanja ili nevjerovanja, to je isključivo na pitanja djece. Govori im znanstveno utemeljene činjenice o svemiru – odgovorila je Tafra Bazina.

MOST Pogreška ili namjera? Most upozorio: Zbog Bokeljske mornarice prijeti najveći kulturocid 21. stoljeća! Božo Petrov Most opominje: 'Potez Ministarstva je nevjerojatan, preuzeli su ulogu stranačkog portala' Vlada raspravljala o zakonu o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske IVICA BETI Spavate li mirno na Markovu trgu, dolaze Neokaljani iz Tounja!
Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • Hvala ti Bože jer nisamHDZovac:

    Vrhunski znanstvenik nikad ne bi nazvao stranku Pametno jer je to glupo. Vrhunski znanstvenik bi znao da Bog nije znanstvena činjenica, niti je Bog predmet znanosti. Vrhunski znanstvenik bi znao da je kombiniranje politike i religije sa znanošću ideologija.

  • dom7:

    Zar nije znanstvena činjenica da već dvije tisuće godina brojimo godine po Bogu kojeg dotični gospodin ne upozna. Sv. Ivan je rekao" Bog je ljubav! "Neznam čovjeka koji se nije susreo sa dimenzijom ljubavi ,krenimo od majčinske ljubavi zar nju ... prikaži još! ne boli srce kada joj se nešto događa loše sa djetetom ili je možda mozak boli?

  • Nikomah95:

    Pazi ti gospođu! Znanstveno dokazane činjenice! Priča li im i o Plutonu? Ili samo o Bogu? Neka mi samo jednom znanstvenom činjenicom dokaže nepostojanje Boga, ja ću Ga se odmah odreći, i kao vjernik i kao znanstvenik.