Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani ponosa i slave

Markač: U mom srcu nema mržnje, treba govoriti istinu

markac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
04.03.2013.
u 11:17

Za 20 godina staža priznanja dobili Dubravko Šnajder, Saša Poljak, Damir Kostanjšek, Ivica Požega, Željko Burić, Alen Hološi i Ž. Mataković

Ponosan sam jer nakon svega mogu reći da smo oslobodili svoju domovinu oružjem, ali i istinom. Svijet koji nam dotad nije vjerovao konačno je rekao: Hrvati, vi ste imali častan, obrambeni rat u kojem ste stvorili državu neokaljanu zločinima. Sve to vrijeme nikada nismo prodali svoju čast, ponos i dostojanstvo – dio je emotivnog govora koji je održao general Mladen Markač na proslavi 22. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije PU karlovačke.

 Markač je naglasio da u Karlovac i bazu Interventne jedinice nije došao kao general, nego kao prijatelj i suborac kako bi se prisjetili svega što su učinili za slobodnu Hrvatsku.

 Bez privilegija

 –Svi ste vi, dragi prijatelji specijalni policajci, za sve što ste učinili zaslužili dobiti jedno veliko hvala. No danas to rjetko čujemo i od političara i kroz institucije. Iako u rat nismo išli zbog privilegija i činova, zahvalu trebamo dobiti. Ipak, nakon svega u mom srcu nema mržnje. Istinu o ratu treba govoriti, ali i stvarati toleranciju za bolji život – zaključio je Markač.

 Na pitanje hoće li staviti zastavu na pola koplja kao podršku događanjima u Vukovaru, odgovorio je da se u politiku ne želi mješati. A mišljenje o Vukovaru zadržat će za sebe.

 – I ja bih danas mogao postaviti pitanje na koje ne znam, niti bi želio dobiti odgovor. Pitam se, da je gospodin Martić prihvatio plan Z4, bismo li danas bili sretna zemlja na putu u EU ili bi postali država problem – naglasio je na proslavi Markač.

 U bazi Interventne jedinice policije PU karlovačke u Malom Erjavcu zadržao se u razgovoru sa ratnim načelnicima Uprave i ratnim zapovjednicima specijalaca. Na prigodnoj svečanosti interventni policajci prisjetili su se sedmorice svojih poginulih suboraca kojima su u spomen položili vijence i zapalili svijeće.

 Suprostavili se agresoru

 Zapovjednik jedinice Dražen Preković podsjetio je na ratni put tijekom kojeg su formirani kao prva oružana postrojba koja se na ovom području suprostavila velikosrpskoj agresiji.

 Načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić podjelio je priznanja za 20 godina staža u specijelnim policijskim postrojbama. Priznanja su dobili Dubravko Šnajder, Saša Poljak, Damir Kostanjšek, Ivica Požega, Željko Burić, Alen Hološi i Željko Mataković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije