Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRORAD PUPOVAC

'Manje je važno kako ću ja surađivati s Milanovićem, važnije je kako će surađivati Pantovčak i Gradec'

Milorad Pupovac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/47
06.01.2020.
u 16:15

Kao građanin, član Sabora i predsjednik jedne od politički stranaka znam što bih volio i što ovoj zemlji nedostaje, rekao je Pupovac dodavši kako je to podijeljena odgovornost i uzajamno poštovanje te sigurnost oko onoga što smo se dogovorili da ćemo čvrsto i ostvariti.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u ponedjeljak da je manje važno kako će on surađivati s novim predsjednikom države a da je mnogo važnije kako će surađivati "dva brda - Pantovčak i Gradec".

 U izjavi za novinare, nakon prijema u povodu pravoslavnog Božića, rekao je kako su ovo dani uzajamnog poštovanja, tolerancije i mira, a prije svega dani unutrašnjega mira, mira u srcu i mira u odnosu jednih prema drugima, a na pitanje o suradnji s novim predsjednikom, odgovorio je kako smatra da je manje važno kako će on surađivati te da je mnogo važnije kako će surađivati "dva brda - Pantovčak i Gradec".

VIDEO: Božićni prijem 

To je za Hrvatsku od velike važnosti i velike potrebe, rekao je Pupovac, izrazivši uvjerenost da dijeli osjećaj s  najvećim dijelom hrvatskih građana, a u skladu s porukama novoizabranog predsjednika i aktualne predsjednice koje su sinoć poslali, a to je dijalog, sporazumijevanje i rad na tome. To je, smatra, da društvo živi u atmosferi dijaloga, sporazumijevanja jer smo previše energije potrošili na sukobima, svađama, a one nisu donosile gotovo ništa dobro. Očekuje da Hrvatska postigne i tu vrstu političke kulture, tu vrstu političke odgovornosti, podijeljene političke odgovornosti između Vlade i predsjednika Republike. Podsjetio je kako je položaj Srba u Hrvatskoj opisao predsjednik SNV-a Boris Milošević osvrćući se, kako je rekao, na neke nemile događaje iz 2019. godine.

Unatoč svim tim iskustvima, kao i onima prije njih, ne napušta me nada niti vjera u to da s različitim akterima, nositeljima vlasti, kolegama i partnerima možemo promijeniti atmosferu, osloboditi društvo od netolerancije te stvoriti onu vrstu osjećaja kakav danas imamo mi koji se okupljamo u povodu pravoslavnog Badnjaka, rekao je Pupovac.Trenutak je da se ključni ljudi posvete Hrvatskoj i njezinim građanima, institucijama, njezinu mjestu u EU i regiji 

Na upit je li danas na pravoslavnom Badnjaku trebao biti i novoizabrani predsjednik Milanović, odgovorio je kako će i on imati prilike doći.

Za njega je, smatra, najvažnije se pripremiti za preuzimanje dužnosti predsjednika Republike, početi razvijati svoje poruke u politički program svojega predsjedničkog mandata te razmišljati o preprekama koje sve mogu stajati u ostvarivanju tog mandata. Pupovac je najavio da će se, kad bude imao prigodu, sastati s novoizabranim predsjednikom, s kojim će podijeliti potporu njegovim porukama.

Milorad Pupovac
1/46

 Ocijenio je kako je predsjednik sukreator onakve politike i političke kulture kakvu nismo imali od ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
To je, ustvrdio je, politika posvećene zajedničkim ciljevima, što znači da se onog lošega oslobodimo, a onom dobrom posvetimo.
 Sada je trenutak, smatra Pupovac, da se ključni ljudi, bez obzira na razlike, bez obzira na riječi i poruke koje su se mogle čuti, bez obzira na udaljenost koja može postojati, posvete Hrvatskoj i njezinim građanima, njezinim institucijama, njezinu mjestu u EU i regiji u kojoj živimo.

Kao građanin, član Sabora i predsjednik jedne od politički stranaka znam što bih volio i što ovoj zemlji nedostaje, rekao je Pupovac dodavši kako je to podijeljena odgovornost i uzajamno poštovanje te sigurnost oko onoga što smo se dogovorili da ćemo čvrsto i ostvariti. To što nismo dogovorili - to neće biti smetnja, ocijenio je dodavši kako je to za Hrvatsku mnogo, a u nekom drugom trenutku, nada se da će biti i više od toga.

 Za nas je važno, naglasio je, da su odnosi između Hrvatske i Srbije oslobođeni" lošega duha, loših duhova prošlosti i politika".
 Svi mi koji vodimo srpsku zajednicu učinit ćemo sve da otvorimo kanale komunikacije i mostove da odnosi između Hrvatske i Srbije, Srba i Hrvata budu na prvom mjestu, poručio je Pupovac.

Komentara 10

ND
Nikola_dm
17:32 06.01.2020.

A joj , kad će ovaj u penziju?

RO
RODA91
23:12 06.01.2020.

Na žalost veeeeeeečeg gnoja nisam vidio

Avatar 2222
2222
21:18 06.01.2020.

Pupovac je previse bio siguran da ce uspijeti sa A.Plenkovicem.Sad je ostao bez poglavara Milanovica koji ga odbaciva kao ozbiljn mutikasa za nerede u hrvatskoj.Dosao je kraj ovo je moj dom ovo je moja Domovina Hrvatska igrat cete onako kakoko vam ja kazem .Pupovac nema vise tog tvog uporista SN vijeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije