Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO KLJUČNE PORUKE

Macan: Tek mora pokazati da je pozelenio; Mamić: Porukama popravio i nekoliko gafova

Zoran Milanović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
07.11.2019.
u 19:29

Zanimljiva mu je poruka “Normalno, zelena, a ne siva ekonomija”. Nova crvena jest zelena i to je znak da prati trendove. No tek će morati pokazati da je pozelenio s obzirom da je upravo on iz Vlade izbacio svojedobno Mirelu Holy– kaže Macan.

Poznato je svih šest ključnih poruka s kojima kandidat za predsjednika države Zoran Milanović otvara svoju kampanju za Pantovčak. Na internet stranici koju je otvorio njegov stožer normalno.hr vrte se danas cijeli dan, a iste poruke osvanule su i na jumbo plakatima diljem Hrvatske.

“Normalno, ratovi su gotovi”, “Normalno, žena ima pravo na izbor”, Normalno, zelena, a ne siva ekonomija”, “Normalno, svatko ljubi koga voli” i dvije koje je otkrio još jučer “Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće” i “Normalno, živjeti od rada, a ne od zastare” poručio je Milanović i tako zapravo otkrio što će biti i sukus njegove kampanje, barem one za prvi krug predsjedničkih izbora

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić kaže kako poruke nisu ništa posebno inovativne, ali da sve odgovaraju njegovom biračkom tijelu i da su za prvi krug u kojem se nema s kime “tući” dobra strategija.

– S ovim porukama dosta dobro popravlja i nekoliko gafova koje je do sada napravio. One su svjetonazorski pogođene za njegove birače, adekvatne za centar i ljude koji nisu ideološki opredijeljeni i koji žele da Hrvatska bude pristojna zemlja i u prvom krugu to mu treba. U drugom krugu morat će ići šire, ići i napadački na svog protivnika, tko god to bio i sada već treba spremati i tu negativnu kampanju– kaže Mamić. 

I stručnjak za političke komunikacije Krešimir Macan slaže se da je Milanović s porukama pogodio i da njima zastupa Hrvatsku lijevo-liberalnih vrijednosti. Pet poruka smatra vrhunskim, a onu da je normalno živjeti od rada, a ne od zastare kaže da nije do kraja jasna.

 

– Zanimljiva mu je poruka “Normalno, zelena, a ne siva ekonomija”. Nova crvena jest zelena i to je znak da prati trendove. No tek će morati pokazati da je pozelenio s obzirom da je upravo on iz Vlade izbacio svojedobno Mirelu Holy– kaže Macan. 

Porukom “Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće Mamić drži da se Milanović ipak i u prvom krugu “očešao” od aktualnu predsjednicu, a Macan da je ta poruka najbolji nastavak na njegovu početnu poruku s kandidature o predsjedniku s karakterom. 

– Sve skupa to je jako dobro osmišljeno i sada je pitanje kako će on to sve i popularizirati. Sada će se od njega očekivati i da osudi svaku pojavu koja se bude kosila sa tim njegovim porukama–kaže Macan i kao primjer ističe zadnju HRT-ovu emisiju koju vodi Branimir Bilić i koja je izazvala lavinu reakcija među udrugama za prava žena jer su u njoj, bez druge strane, gostovali članovi Inicijative za prekid pobačaja koji mole pred bolnicama i u kojoj je emitiran prilog katoličke televizije “Laudato”.

Pogledajte i video: Zoran Milanović: Kad ste od mene čuli da se vraćam u 1945.

Komentara 46

ZA
zarko815
19:44 07.11.2019.

Slučajni bahati se bori da bude predsjednik i vrhovni zapovjednik vojske koja je ' obučena da ubija'. Strašna je to izjava, a komunjarski mediji guraju ovakve bolesne, opasne izjave i ponašanje pod tepih , umjesto da vrisnu

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
19:33 07.11.2019.

Moje srce ne bi preživjelo njegove citate i monologe 😂

BA
barbaizamerike
19:48 07.11.2019.

Milano Vic me da je zelen nego je uvenuo I opo sa grane pardon sa tenka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije