Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI MINISTAR

Lavrov: Slanjem raketa riskirate da se u rat u Ukrajini uključi i treća strana

Sergej Lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
01.06.2022.
u 21:42

To što Kijev zahtjeva nadilazi pristojnost i diplomatsku komunikaciju, a drugo, to je izravna provokacija da se Zapad uplete u neprijateljstva, kaže Sergej Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da postoje rizici od uključivanja trećih zemalja u rat s Ukrajinom ako Kijev dobije američke višestruke raketne sustave.

- Takvi rizici, naravno, postoje. Ono što kijevski režim zahtijeva, i to nedvosmisleno, ekonomski... od svojih zapadnih pokrovitelja. Prvo, to nadilazi pristojnost i diplomatsku komunikaciju, a drugo, to je izravna provokacija da se Zapad uplete u neprijateljstva - rekao je Lavrov, prenosi Ria Novosti.

Prema njegovim riječima, te rizike "shvaćaju svjesni zapadni političari". 

- Ne svi, iskreno, u Europskoj uniji, pogotovo u njenom sjevernom dijelu. Ima političara koji su spremni posegnuti za tim ludilom kako bi zadovoljili svoje ambicije. Ali ozbiljne zemlje u Europskoj uniji, naravno, itekako su svjesne neprihvatljivosti takvih scenarija, a nedavno smo čuli znakove razumnih procjena iz Washingtona - rekao je Lavrov.

Podsjetimo, američki predsjednik Joe Biden u srijedu je najavio novi, 700 milijuna dolara vrijedan paket vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje mobilne raketne sustave s dometom do 80 kilometara. 

Ključne riječi

Komentara 21

IS
ispodneba
21:58 01.06.2022.

Ovaj Putlerov Kerber izoblicenog lica kipti od bijesa iznutra, gledajuci kako propada mit o nepobjedivosti ruske soldateske. Kraj se blizi fasisto!

ST
Startrack
22:49 01.06.2022.

Kaze Ukrajina nesmije da ispaljuje rakete na Rusiju ali oni smiju na Ukrajinu.

PR
pravednik2
22:41 01.06.2022.

Putlerov lažov govori o ludilu kod drugih. Da umreš od smijeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije