Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandr Dvornikov

Putin smijenio glavnog ruskog zapovjednika u Ukrajini? Nitko ga nije vidio dva tjedna

Russian President Putin awarded first deputy commander of the Central Military district, colonel-general Alexander Dvornikov in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/5
01.06.2022.
u 17:52

Američki dužnosnici sada tvrde da general Dvornikov nije viđen najmanje dva tjedna, što je dovelo do glasina da ga je Putin smijenio.

Glavni ruski zapovjednik u Ukrajini, general Aleksandr Dvornikov, već dva tjedna nije viđen i možda će biti smijenjen s te pozicije, tvrde dužnosnici, piše Daily Mail. Dvornikov je, naime, optuženi ratni zločinac za zločine u Siriji, a kojeg je Putin u travnju angažirao da vodi njegovu vojsku. 

Američki dužnosnici sada tvrde da general Dvornikov nije viđen najmanje dva tjedna, što je dovelo do glasina da ga je Putin smijenio. 

Ako to bude potvrđeno, general Dvornikov pridružit će se admiralu Igoru Osipovu, zapovjedniku Crnomorske flote i general-pukovniku Sergeju Kiselu, vođi 1. gardijske tenkovske armije, koji su navodno smijenjeni zbog propusta na bojištu.

Vjeruje se da je nestao i general Valery Gerasimov, načelnik ruskog Glavnog stožera, a Ukrajina je rekla da je suspendiran dok Putin odlučuje o njegovoj sudbini.

O nestanku Dvornikova prvi je izvijestio New York Times, nakon brifinga američkih dužnosnika o stanju invazije.

Kažu da Rusija ponavlja 'iste pogreške' u Donbasu zbog kojih su vojnici poniženi u pokušaju da zauzmu Kijev, uključujući nedostatak koordinacije između različitih grana vojske i 'naglog' napredovanja.

VIDEO Iscurila još jedna snimka neobičnog ponašanja Putina: Je li mu se zdravlje pogoršalo?

Komentara 9

Avatar istovari
istovari
18:39 01.06.2022.

Smjeni sama sebi i usreći svijet!

FU
Fusnota
18:28 01.06.2022.

Zaglavio kod ljubavnice

BI
billynik
18:57 01.06.2022.

Nemos vjerovati, optužen za ratne zločine u Siriji, to zato što je porazio Isil koji su Ameri i stvorili i naoružali. Valjda je Europi zao sto isilovci i dalje ne sijeku glave nevjernicima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije