Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kupila je skupe tenisice, a ostala sam zatečena kad je kazala tko će ih platiti

- Žena je kupila skupe Michael Kors tenisice koje stoje više od tisuću i pol kuna, na R1 račun. I to ne bilo koji R1, nego onaj Centra za socijalnu skrb iz Zaprešića...
07. listopada 2018. u 22:37 60 komentara 33212 prikaza
Michael Kors tenisice
Foto: Michaelkors.com

Događaj iz jedne trgovine u trgovačkom centru City Center West neugodno je iznenadio jednu Zagrepčanku pa je ona detalje podijelila u svojoj objavi na Facebooku.

policija Varaždin Šest godina uzimao doplatak tajeći da mu je majka umrla

Navela je sljedeće:

- Žena je kupila skupe Michael Kors tenisice koje stoje više od tisuću i pol kuna, na R1 račun. I to ne bilo koji R1, nego onaj Centra za socijalnu skrb iz Zaprešića. Moja pretpostavka je da će to biti opravdano kao da je uručeno nekom siromašnom, ne mogu smisliti drugi način kako bi to provukla kroz sustav. Gospođa je isprobala tenisice (znači za nju su osobno) i kupila ih na R1 zaprešićkog CZSS-a. Znam da je borba s vjetrenjačama, ali ne mogu zatvoriti oči. Netko je ostao bos i to ne jedna osoba, nego oko osam njih, jer si je ova kupila luksuzne tenisice na račun siromaha, navela je Zagrepčanka.

Petrušić je došao tražiti pomoć Vladu Sjednica Vlade Murganić obećala invalidu pred Banskim dvorima rješavanje njegova problema

Iz navedenog Centra za socijalnu skrb za Jutarnji list komentirali su ovaj slučaj:

- Naši djelatnici koji rade na terenu Kolektivnim su se ugovorom izborili za pravo da im poslodavac jednom godišnje osigura opremu, točnije radne cipele i torbu za spise, za što imaju pravo na račun institucije u kojoj rade potrošiti 500 kuna. Da bi to pravo ostvarili, poslodavcu moraju priložiti R1 račun kao dokaz kupnje, nakon čega će im biti refundiran propisani iznos. Ako to žele, mogu kupiti i skuplju opremu, no poslodavac im vraća onoliko koliko je propisano, pojasnili su u Centru.

poziv na udomiteljstvo Murganić: Želimo 50% manje male djece u domovima

A to je potvrdila i čelnica Sindikata socijalnih radnika Jadranka Ivezić dodavši da je navedena obveza za poslodavce u Kolektivni ugovor uključena prije pet godina. Rekla je da nisu definirali za kakvu vrstu obuće i torbe mogu ostvariti povrat novca.

- Gledajte, puno su na terenu i njihova je odluka kakvu će obuću nositi. Naravno da neće okolo hodati u cokulama, ali vjerojatno neće ni u potpeticama od 10 cm - zaključila je za Jutarnji list.

Pogledajte video - Kako se vara kupce na tržnicama

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

  • iva.begovic:

    Nešto je tu ipak čudno. Ako je odluka da se jedanput godišnje refundira u iznosu od 500 kuna, nije li onda logično da tih 500 kuna bude namjenski dodatak na plaću jednom godišnje. Poput regresa npr. . R1 račun uzet ... prikaži još! je za cjelokupan iznos od 1500 kuna i to je porezno priznati trošak, a ne 500 kuna. Računovodstveno gledajući to se ne može razdvojiti. Cjelokupan iznos trošak je Centra za socijalnu skrb. Nekome se tamo posrećilo da može kupovati na račun sirotinje. I inače, u našim Centrima za socijalnu skrb rade svakakvi socijalni radnici (ima ih i ok ali ti su rijetki) i uglavnom jadan je onaj kojemu treba njihova pomoć.

  • Vito:

    - Naši djelatnici koji rade na terenu Kolektivnim su se ugovorom izborili za pravo da im poslodavac jednom godišnje osigura opremu, točnije radne cipele i torbu za spise --- Rekla je da nisu definirali za kakvu vrstu obuće i torbe ... prikaži još! mogu ostvariti povrat novca. ::: Komu laže??? __ Upišite u tražilicu: radna obuća i dobit će te oko 1.410.000 rezultata (0,36 sek) -- upišite u tražilicu: Torbe za spise i dobit će te oko 274.000 rezultata (0,27 sek) __ Ako među ponuđenim "rezultatima" nađete ovakve tenisice i "poznate marke" torbica, imate pravo to kupiti i platiti novcima namjenjenim socijalno ugroženima. __ Ako toga nema, ovo je zloporaba položaja i ovlasti u najočitijem djelu. __ To je čak jasna i javna prijevara poreznog sustava.

  • Deleted user:

    ne znam baš.... ovo objašnjenje Centra za socijalnu skrb. Čudno....? Zar ne bi onda bilo logičnije da je ova platila 500 kuna računom R1 Centra za solcijalnu skrb, a ostatak izvadila iz svog džepa???